Uspješna 1. revija zborova Sveučilišta u Zagrebu

U petak, 25. svibnja 2018. u prepunoj Koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu održana je1. REVIJA ZBOROVA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU, kojoj su prisustvovali predstavnici sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, zaposlenici i studenti FOI-ja i brojni ljubitelji zborskog pjevanja.
Na ovom događaju nastupili su izabrani pjevački zborovi sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, koji su po prvi puta organizirano nastupali izvan sjedišta Sveučilišta, i to u gradu kulture – Varaždinu.
Početkom 2016. godine rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras utemeljio je sveučilišni program Universitas cantat (Sveučilište pjeva), i za glavnog koordinatora tog programa imenovao mo. Josipa degl’Ivellia. U okviru tog programa odvijaju se razni događaji na sveučilišnoj razini, a sve s ciljem promicanja muziciranja studenata (ali i njihovih profesora). Na Sveučilištu u Zagrebu trenutno djeluje 20-tak glazbenih sastava, uglavnom pjevačkih zborova, ali ima i nekoliko klapa i instrumentalnih ansambala.
Najvažniji događaj u okviru programa Universitas cantat je Smotra pjevačkih zborova Sveučilišta u Zagrebu (Festa choralis) koja se tradicionalno održava u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu, a na kojoj od svog osnutka nastupa i Akademski pjevački zbor FOI-ja.
Na inicijativu Fakulteta organizacije i informatike, a uz podršku Sveučilišta ove godine održana je 1. revija revija zborova Sveučilišta u Zagrebu, a nastupilo je pet akademskih zborova:
 Akademski pjevački zbor Fakulteta organizacije i informatike
 Akademski zbor i orkestar Veterinarskog fakulteta “Ab ovo”
 Zbor “Z(u)bor” Stomatološkog fakulteta
 Pjevački zbor Prirodoslovno-matematičkog fakulteta “Cantus naturae“
 Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva
Posebni gosti revije bili su Mješoviti pjevački zbor Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva.
Organizatori revije bili su Sveučilište u Zagrebu (program Universitas cantat) i Fakultet organizacije i informatike Varaždin. Pokrovitelji revije bio je prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Neven Vrček, dekan Fakulteta organizacije i informatike.
Organizaciju revije poduprli su i Studentski centar Varaždin, Koncertni ured Varaždin i Grad Varaždin.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *