U neposrednoj blizini dravskog nasipa odbačeno streljivo

U subotu, 10. ožujka u Varaždinu, Mali Prelogi u neposrednoj blizini dravskog nasipa, jedan je građanin uočio crnu PVC vrećicu u kojoj se nalazilo devet komada protuavionskog streljiva i 74 komada streljiva za automatsku pušku. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave varaždinske koji su pronađeno streljivo izuzeli i pohranili do uništenja.

Molimo građane da navedena sredstva ne ostavljaju i ne odbacuju na otvorenim javnim prostorima poput jezera, rijeka, šuma ili parkova, kao i na odlagalištima otpada zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena i time bez sankcija za građane. Detaljne informacije o postupku predaje mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Podsjećamo kako akcija „Manje oružja – manje tragedija“ još uvijek traje te pozivamo građane koji eventualno imaju neregistrirano oružje, streljivo ili minsko-eksplozivno sredstva kod kuće da ih bez straha od sankcija predaju policiji. Napominjemo da građani ne donose sami oružje ili eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, čime je zajamčena anonimnost dojave, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *