U Malom Lošinju otvoreno dvodnevno stručno savjetovanje vatrogasaca

Osmo po redu stručno savjetovanje Hrvatske vatrogasne zajednice otvoreno je danas u hotelu Belleveu u Malom Lošinju. Otvaranju su prisustvovali u ime župana Primorsko-goranske županije Zlatka Komadine zapovjednik Vatrogasne zajednice županije Primorsko-goranske Mladen Šćulac, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, predsjednik Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije Slavko Gauš, zapovjednik JVP Grada Malog Lošinja Mirko kKjkara te brojni stručnjaci s područja vatrogastva i zaštite od požara .
U uvodnom govoru Mladen Šćulac je istaknuo kako je iznimna čast za županiju i vatrogasnu zajednicu biti domaćin ovakvo značajne manifestacije za hrvatsko vatrogastvo. Zaželio je dobrodošlicu svim sudionicima, izlagačima i predavačima.
U ime ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje skupu se obratio glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković koji je istaknuo kako se nastavila tradicija stručnog skupa s nizom tema značajnih za hrvatsko vatrogastvo.
-Zahvaljujem se HVZ-u i Primorsko-goranskoj županiji na organizaciji ove manifestacije značajne za Hrvatsku, ali i cjelokupno okruženje. Posebno zahvaljujem svim vatrogascima na angažmanu u ovoj sezoni – rekao je na otvaranju Tucaković.
Potom se skupu obratio načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović itaknuvši kako svi sudionici na ovom skupu mogu čuti nešto novo što se može upotrijebiti u radu. Kao zanimljive teme spomenuo je požare raslinja i unapređenje sustava radio veze, povezane s ovogodišnjim velikim požarima.
-Zahvaljujem se predavačima na izboru vrlo interesantnih tema. Na ovaj način naši stručnjaci predstavljaju svoja rješenja za poboljšanje rada u hrvatskom vatrogastvu – rekao je načelnik i otvorio 8. Stručni skup Hrvatske vatrogasne zajednice.

Ovaj dvodnevni seminar i ove je godine okupio gotovo 200 sudionika iz cijele Hrvatske, a s ciljem stjecanja novih znanja i razmjene dosadašnjih iskustava. Širok raspon tema koje se na skupu obrađuju svjedoče o tome da vatrogasci sudjeluju u svim situacijama spašavanja. Gašenje požara raslinja, intervencije na poplavama, upotreba informatičkjih tehnologija u vatrogastvu, samo su neke od tema koje će se na savjetovanju prezentirati.
Tijekom održavanja svjetovanja postavljeni su izložbeni prostori proizvođača, distributera i trgovaca vatrogasnom opremom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *