Trofej Grada Varaždina: Tražila se karta više, a varaždinski plesni parovi oduševili!

Sjajan sportsko plesni turnir, uz vrhunske izvedbe kako u natjecateljskom tako i u show dijelu programa, dupkom ispunjene tribine Graberja plus čak 170 gostiju u posebno pripremljenom VIP dijelu gledališta, izvrsni rezultati predstavnika klubova domaćina – to je najkraći rezime ovogodišnjeg, tradicionalnog Trofeja Grada Varaždina u standardnim i latinoameričkim plesovima.
Organizatori su bili varaždinski klubovi PK Takt i SPK Valcer, također i Hrvatski sportski plesni savez, uz pokroviteljstvo Grada Varaždina pa je stoga svečani dio i otvoren pozdravnim govorima Božidara Čavale, predsjednika Hrvatskog sportskog plesnog saveza i Ivana Čehoka, gradonačelnika Varaždina.
Natjecanja su u obje discipline sportskog plesa bila izrazito interesantna i zanimljiva. U starosnom razredu mladeži u obje discipline najbolji su bili Nikola Belošević i Morena Ostreš iz SPK Zagreb. U starosnoj kategoriji starije mladeži pobjedu u obje discipline odnijeli su Jurica Kavran i Tihana Vusić iz SPK Varaždin. U seniorskoj kategoriji Trofej grada Varaždina osvojili su Vedran Sraga i Paula Hude iz SPK Zagreb kao novoformirani par kojima je ovo bio prvi zajednički nastup. Međutim riječ je o iskusnim i vrhunskim natjecateljima sportskog plesa koji su u dosadašnjoj natjecateljskoj karijeri sa bivšim plesnim partnerima osvojili brojne naslove državnih prvaka te predstavljali Republiku Hrvatsku na europskim i svjetskim prvenstvima.
U natjecateljskom dijelu uspješni su bili i predstavnici klubova domaćina. Tako su članovi SPK Valcera Dario Golubar i Vida Jurak osvojili dvije zlatne medalje u kategoriji osnovaca D2, najbolji su bili i u standardnim i u latino-američkim plesovima, a identičan učinak – dva zlata – osvojili su i njihovi klupski kolege Roko Kočet i Leona Šanjek u svojim kategorijama. Dvostruko zlato uzeli su i Dominik Biškup i Paula Čavlek iz Plesnoga kluba Takt, u kategoriji mladeži D2. Srebrnim kolajnama pak su se okitili osnovci Eugen Sekovanić i Kiara Habunek (SPK Valcer), kao i Lovro Kučar – Lorena Šanjek iz istoga kluba. U seniorskoj kategoriji vrhunskom izvedbom oduševili su nas Mateo Mudri i Ivana Matić (PK Takt) koji su natjecanje završili osvajanjem trećeg mjesta u obje discipline sa dvije brončane medalje. Hvale vrijedni rezultati su i četvrto mjesto Valcerovih predstavnika Leonarda Baruleka i Lane Režek, bili su četvrti u obje discipline, također i u zahtjevnoj kategoriji starije mladeži B plasman kojeg su ostvarili Marko Srpak i Lara Šmic (PK Takt), uvrstili su se naime u finalna natjecanja u obje discipline (standardni i latino-američki plesovi).
U show dijelu programa nastupili su članovi naprednih plesnih radionica Plesnog kluba Takt s koreografijom iz swing plesova, western polke, cha-cha-cha i ruede de casino (salse cubane). Nastup plesača Plesnog kluba Takt kako u sportskom tako i show dijelu koreografirao je voditelj sportskih i rekreativnih programa u Plesnom klubu Takt, Igor Šalamun, licencirani učitelj sportskog i rekreativnog plesa s 20 godina iskustva u plesnoj poduci djece i odraslih. Također, članovi Sportskog plesnog kluba Valcer pod vodstvom Emine i Adriane Mušanović proslavljenih varaždinskih plesačica, licenciranih učiteljica sportskih i rekreativnih plesova, prezentirali su u show dijelu programa plesno umijeće atraktivnim plesnim pokretima freestyle dance i hip hop-a, na opće oduševljenje prepunih tribina kultnog varaždinskog sportskog zdanja.
Nenad Kovačić, Spona

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *