STK Starr igra “majstoricu” s STK Liubertas u finalu Superlige

Nastavlja se drama infarktnih finalnih susreta između STK Starr i STK Libertas Marinkolor u hrvatskoj stolnoteniskoj Superligi.

Nakon pobjede Varaždinaca od 4:3 u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin Dubrovčani su uzvratili istim rezultatom na svom terenu pa se igra „majstorica“ u utorak 16. svibnja s početkom u 19 sati u Dubrovniku.

Varaždinski meč trajao je četiri sata i deset minuta a dubrovački čak pet sati. Ponovo je bilo puno vrlo kvalitetnih stolnoteniskih mečeva punih obrata. Samo podatak da je kod 3:3 u ukupnom rezultatu u petom setu između Tomislava Japeca i Ronalda Ređepa bio 20:18 dovoljno govori sam za sebe. Ovaj puta nije bilo prijenosa u živo, kao iz Varaždina tako da su svi oni koji su htjeli pratiti ovaj iznimno zanimljivi susret, a nisu iz Dubrovnika bili uskraćeni.

Dubrovački susret razlikovao se od varaždinskog po drugačijim taktikama a vrlo lako je mogao otići i na stanu Varaždinaca. Tomislav Zubčić bio je također u prilici da riješi finale u korist Varaždinaca ali je Roko Tošić u petom setu preokrenuo rezultat i ostavio Dubrovčanima još jednu šansu. Tako da će „majstorica“ biti iznimno zanimljiva.

Varaždinci odlaze u bazu u Splitu gdje će se odmoriti i pripremiti za treći odlučujući susret najneizvjesnijeg finala u povijesti HSTS-a.

Libertas – Starr 4 : 3 (3:4 prvi susret): Tošić – Zeng Jia 3:2 (-9, 7, 7, -1, 10), Japec – Zubčić 0:3 (-11, -6, -4), Simović – Ređep 3:2 (7, 9, -8, -5, 8), Tošić/Japec – Zeng Jia/Zubčić 1:3 (8, -5, -5, -7), Tošić – Zubčić 3:2 (9, 11, -8, -5, 8), Simović – Zeng Jia 1:3 (3, -5, -2, -7), Japec – Ređep 3:2 (2, 14, -7, -9, 18).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *