Šesti rođendan Muzeja anđela

U slavljeničkom ozračju, Muzej anđela obilježit će 6-u godišnjicu djelovanja i otvaranja vrata zaljubljenicima u anđele, anđeosko, umjetnicima, kreativcima, prolaznicima, turistima, znatiželjnicima… U proteklih 6 godina, uz niz različitih događanja, Muzej anđela bio je poprište pozitive, a tako će biti i u subotu, 20. svibnja 2017., kad će se uz obljetnicu Muzeja, obilježiti i Međunarodni dan muzeja te Europska noć muzeja.

Cjelodnevni program obilježavanja navedenih događaja, počet će ‘Plesom anđela’ Varaždinskih mažoretkinja u Rajskom vrtu, koji je na rasporedu u 11:30, dok će najmlađi posjetitelji već od 11 sati moći sudjelovati na radionici ‘Nacrtaj svojeg anđela’. Mališanima će na radionici pomagati i kroz nju ih voditi, umjetnik Željko Prstec.

U popodnevnom dijelu obilježavanja rođendana, u Rajskom vrtu bit će projekcija dokumentarnog filma o slikarstvu i životu Hieronymusa Boscha, jednostavnog naziva ‘Pet stoljeća Hieronymusa Boscha’. Film će se prikazivati od 18 sati do ponoći, bez stanke (projekcija traje pola sata pa se ponavlja).

Provedite subotu u Muzeju anđela uz Prstecove anđele, a otkrijte i nove radosti u Rajskom vrtu te proslavite rođendan našeg jedinstvenog slavljenika.
*Hieronymus Bosch, pravog imena Heroen Anthonizoon zvan i Bosch van Aken bio je nizozemski slikar na prijelazu renesanse u manirizam. Najčuveniji umjetnik fantastičnih prizora u zapadnoeuropskoj umjetnosti. (Wikipedija)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *