“Rasplesani Marof III.” – u povodu Svjetskog dana plesa

29. travnja 2017. u 19.oo sati Kulturni centar Ivan Rabuzin, Novi Marof

Volite li ples? Dođite na treći „Rasplesani Marof“!

Rasplesani Marof plesna je produkcija amaterskih plesnih skupina revijalnog karaktera u povodu Svjetskog dana plesa. Svrha ove manifestacije je promicanje druženja i prijateljstva kroz ples i suradnju s drugim plesnim skupinama i klubovima.
Osnivačica i pokretačica projekta je Marta Žugec, magistra kineziologije i fitness trenerica, a sam pilot-projekt nastao je prije dvije godine, 2015., pod vodstvom SRD Fitness plesnog studia „M-Fit“ kako bismo se uključili u inicijativu UNESCO-ova Međunarodnog odbora za ples koji djeluje u sklopu Međunarodnoga kazališnog instituta za ples ITI.

Naš Rasplesani Marof iz godine u godinu okuplja predškolce i osnovnoškolce iz Novog Marofa i okolice, ali tu su i plesne minijature drugih klubova iz Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske te Zagrebačke županije i Grada Zagreba.
Ove godine u Kulturnom centru Ivan Rabuzin očekujemo 290 djece – bit će to jedan maštoviti kolaž raznih plesnih stilova uz glazbu i ritam.
Iz Čakovca dolaze: Studio „Vivona“, Cheerleaders „Livi“, Plesni studio „Korak“; iz Varaždina: „Zemlja sreće“, Plesni studio „Vindi“, Plesni klub „Plan B“; iz Koprivnice: Plesni studio „Jump“, a tu je i Plesni klub „Ivančica“ iz Ivanca.
„Plesni punktovi“ gosti su koji dolaze iz Zagreba – njihova je osnivačica poznata plesna pedagoginja Tihana Škrinjarić, a umjetnička voditeljica Ivona Perkov.
Domaćin je Fitness plesni studio „M-fit“ iz Novog Marofa s čak 10 plesnih skupina.
Ove godine publika će moći pogledati i premijerni nastup Elizabete Rudman Pole dance i street workout prvakinje Hrvatske 2013. – 2016. Elizabeta će pokazati nove akrobatske vještine, gimnastiku na zračnom obruču te umjetnički izričaj plesnog pokreta na vertikalnoj šipci.
29-og travnja diljem svijeta slavi se ples kao podsjetnik na to da su ples, pokret, slika i riječ univerzalni jezik koji svi razumiju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *