Pronalazak predmeta – novčanika i dokumenata

Jučer, 14. svibnja oko 7 sati u Pavlinskoj ulici u Varaždinu, u prostoru katedrale jedna je žena iz Varaždina pronašla crni kožni novčanik sa dokumentima, bankovnim karticama i novcem u iznosu od nekoliko stotina kuna. Pronađeni je novčanik predala policijskim službenicima koji su pronašli vlasnika, te mu vratili izgubljene stvari.
Isto tako, je jučer 14. svibnja oko 14.30 sati u prostorije policije pristupila jedna žena iz Ivanca te izjavila kako je u jednoj trgovini u Gospodarskoj ulici u Varaždinu pronađen novčanik sa osobnim dokumentima, kreditnim karticama i novcem. Policijski službenici su izuzeli pronađeni novčanik, dokumente i novac, te vratiti vlasnici.
Ovom prilikom želimo spomenuti da su građani dužni u slučaju pronalaska dokumenta putovnice ili osobne iskaznice, a koji su prijavili kao gubitak, odmah obavijestiti policiju o pronalasku dokumenata, kako bi dokument bio brisan iz potražnih evidencija.
Isto tako želimo pohvaliti građane na takvom promišljenom i nesebično kulturnom ponašanju i odnosu prilikom pronalaska takvih i sličnih predmeta. Pozivamo sve koji se slučajno zateknu u pronalasku nečijeg izgubljenog predmeta, a posebno dokumenata i slično, da se slobodno obrate policijskim službenicima ili osobno odnesu u najbližu policijsku postaju, te će se policijski službenici pobrinuti o pronalasku vlasnika i vračanju pronađenih dokumenata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *