Projekt „Koshish“ povezao varaždinske i indijske rotarijance

Prije par dana članovi Rotary Cluba Varaždin 1181 s obiteljima vratili su se iz New Delhija (Indija) u kojem su prošli tjedan svečano otvorili jedan razred male školu za djecu od četiri do šest godina.

Radi se o projektu “Koshish“ (u prijevodu na hrvatski „Pokušaj“) koji već godinama vodi prijateljski klub – Rotary Club of Delhi Megapolis – a u koji se od ove rotarijanske godine uključio i Rotary Club Varaždin 1181.
Tijekom iduće tri godine varaždinski rotarijanci će sufinancirati redovni rad jednog razreda (30 učenica i učenika).
Riječ je o djeci koja dolaze iz najsiromašnijih slojeva društva čiji roditelji svakog dana odlaze u središnje dijelove grada u potrazi za poslom i zbog toga su prisiljeni ostaviti djecu samu te bez ikakvog nadzora.
Djeca bi, da prijateljski Rotary club nije pokrenuo ovaj projekt, bila prepuštena ulici. Ona u školi osim same nastave (učenja čitanja i pisanja na hindskom i engleskom jeziku, matematike te prirode i društva) dobivaju uniformu, topli obrok i drugu potrebitu skrb.
„Projekti kao što je ovaj, zorno pokazuju kako ideja rotarijanstva i njeno oživotvorenje ne poznaju nikakve granice kada je u pitanju pomoć potrebitima i upravo zato ova organizacija može s ponosom pogledati unatrag na svoje djelovanje dugo 113 godina“ – zaključio je predsjednik Rotary Cluba Varaždin 1181, Dragutin Hainš.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *