Predstavljen akcijski plan za novi natječaj LAG-a Sjeverozapad – Jedinicama lokalne samouprave više od 3 milijuna kuna

Na koordinacijskom sastanku koji je održan u Lepoglavi, u utorak, 15. svibnja, predstavnicima 14 jedinica lokalne samouprave s područja Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, predstavljen je akcijski plan za novi natječaj koji je planiran u Strategiji LAG-a Sjeverozapad, vrijedan više od 3 milijuna kuna.
Nakon što smo prošlog tjedna završili natječaj za mjeru 6.3., koja je namijenjena malim obiteljskim gospodarstvima, danas smo predstavnike jedinica lokalne samouprave s našeg područja upoznali s akcijskim planom za raspisivanje novih natječaja LAG-a, pri čemu smo posebno istaknuli Tip operacije 7.4., koji se odnosi na jedinice lokalne samouprave. Budući da LAG planira ovaj natječaj raspisati u drugoj polovici ove godine, na ovom smo sastanku predstavnike jedinica lokalne samouprave željeli podrobnije izvijestiti o potrebnoj dokumentaciji za prijavu na ovaj natječaj, kako bi se jedinice lokalne samouprave što bolje pripremile za natječaj – naglasio je Emil Tkalec, tajnik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.
Tip operacije 7.4. Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske namijenjen je ulaganju u društvenu infrastrukturu za lokalno stanovništvo, a LAG Sjeverozapad za tu je namjenu osigurao 3,1 milijun kuna.
Jedinice lokalne samouprave tim bespovratnim sredstvima moći će riješiti neke od infrastrukturnih problema na svom području, primjerice, urediti dječja igrališta, biciklističke staze i šetnice, ulagati u parkovnu infrastrukturu, ali i urediti društvene objekte na svom području, kao što su društveni i vatrogasni domovi, dječji vrtići ili kulturno – informacijski centri – rekao je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, te pozvao jedinice lokalne samouprave s područja LAG-a da iskoriste novu mogućnost za bespovratna sredstva te da se što bolje pripreme za ovaj natječaj LAG-a Sjeverozapad.

Rad LAG-a Sjeverozapad financiran je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja (Udio sufinanciranja: 90% EU, 10% RH).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *