Općina Breznički Hum i Srednja škola Novi Marof – Projekt REACT predstavljen mladima

Početkom tjedna u novomarofskoj je Srednjoj školi zainteresiranim učenicima predstavljen projekt REACT. Riječ je o europskom projektu u kojem sudjeluje 7 europskih zemalja, među kojima vrlo aktivno i uspješno i hrvatska općina Breznički Hum – glavni organizator predavanja za marofske srednjoškolce, koje je održao prof Ivan Jedvaj sa zagrebačke Visoke škole ekonomije i marketinga.
– Projektom se želi razviti zajednički pristup integraciji migranata, poticanje međukulturnog dijaloga i međusobnog razumijevanja kroz građansko sudjelovanje državljana zemalja EU i državljana trećih zemalja koji zakonito borave u Europskoj Uniji. Projektna ideja proizašla je iz prethodne suradnje između gradova i međunarodnih odnosa koje su već uspostavile lokalne vlasti i institucije. Cilj projekta je razviti suradnju po pitanju državljanstva, smanjenje etničkih stigma, integraciju i interkulturni dijalog, stvarajući jezgru tematske mreže koja će se s vremenom proširiti na nove partnere, uspostaviti oblike dugotrajne suradnje i ojačati interakciju između gradova i institucija EU-a – istaknuo je Jedvaj i dodao kako na internetskoj adresi http://associazionedera.eu/limesurvey/index.php/618569 zainteresirani mogu popuniti anketni upitnik te na taj način dati svoj obol cijeloj aktivnosti.
Načelnik Brezničkog Huma Zoran Hegedić, i sam sudionik u provođenju nekolicine projekata iz programa Europa za građane, učenicima je predstavio svoju općinu i svih 8 projekata u kojima su proteklih šest godina sudjelovali. Hegedić je tom prilikom naglasio kako je uz aktualnu temu osnovna ideja projekta da se što više mladih uključi u provođenje i osmišljavanje ostalih projekata financiranih iz Europske Unije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *