Novo priznanje varaždinskom aeromitingu – Ministarstvo turizma pokrovitelj CIAV-a 2018.

Ministarstvo turizma Republike Hrvatske prihvatilo je pokroviteljstvo nad ovogodišnjim CIAV-om (Croatian International Airshow Varaždin), zrakoplovnom priredbom koja će biti održana na varaždinskom aerodromu 22. i 23. srpnja.
-Ministarstvo turizma sa zadovoljstvom prihvaća pokroviteljstvo nad ovim međunarodnim zrakoplovnim spektaklom te Vam želimo puno uspjeha u organizaciji – istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli, u dopisu upućenom Aeroklubu Varaždin, organizatoru ove međunarodne zrakoplovne priredbe, koja će ove godine, zahvaljujući suorganizaciji Ministarstva obrane te Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, biti najveća zrakoplovna priredba u ovom dijelu Europe.
– Izuzetno nam je drago da je Ministarstvo turizma prepoznalo turistički potencijal koji ima naš aeromiting, na kojem ove godine očekujemo više posjetitelja iz inozemstva, prije svega iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Srbije, a već su nam stigle i najave dolaska gostiju iz Velike Britanije i Belgije – naglasio je Robert Mišak, tajnik Aerokluba Varažadin i nositelj projekta CIAV 2018.
Visoko pokroviteljstvo nad ovom atraktivnom zrakoplovnom priredbom krajem prošle godine prihvatila je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.
U atraktivnom zrakoplovnom programu na ovogodišnjem varaždinskom aeromitingu nastupit će zrakoplovne snage Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Kraljevine Španjolske, Republike Austrije, Republike Češke, Republike Poljske, Republike Slovenije i NATO saveza.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *