Multimedijalno predavanje Davora Rostuhara u Park Boutique Hotelu

Poznati hrvatski pisac, fotograf i avanturist Davor Rostuhar, u ponedjeljak 25.09.2017. godine stiže u Varaždin gdje će održati svoje predavanje u Park Boutique Hotelu. Besplatno predavanje započinje u 20.00 sati i otvoreno je za javnost. Na ovom multimedijalnom predavanju Davor će predstaviti dvije godine arktičkih priprema (Sibir, Grenland, Svalbard, Norveška…) za ovaj najveći putnički i ekspedicijski pothvat u svom životu. Također će pričati o tome što čovjek sve treba napraviti da ostvari svoj san.
Kako bi pronašao najbolji odgovor na pitanje „što učiniti da ostvariš svoj san?“, Davor Rostuhar se odlučio upustiti u veliki izazov, u veliko istraživanje koje će ga odvesti sve do samog kraja svijeta. Želi napraviti nešto što je do sada napravilo samo 23 ljudi, i nitko iz Hrvatske – samostalnu ekspediciju od obale Antarktike do Južnog pola (1200 km). Hodat će 50 dana na temperaturi koja može pasti i do -40 stupnjeva uz konstantan vjetar u prsa. Svu opremu (hranu, šator i sl.) mora vući sam jer na Antarktici nema hrane, ljudi niti životinja. Sama ekspedicija počinje u prosincu 2017. godine i završava u siječnju 2018.
Davor je u posljednja dva mjeseca pješice obišao 37 hrvatskih gradova, gdje je promovirao projekt i prikupljao sredstva koja mu nedostaju za ekspediciju. Cilj je bio proći 1200 km, istu udaljenost koju će proći na Antarktici, što je i postigao 01.09. u Dubrovniku. Ovu jesen nastavlja turneju po kontinentalnoj Hrvatskoj, ovaj put automobilom.
Na predavanje donosi Knjigu snova u koju posjetitelji mogu upisati svoje snove na kojima rade ili žele raditi, kao i poruke podrške. Knjiga snova s porukama Davoru će služiti kao inspiracija i vjetar u leđa za vrijeme same ekspedicije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *