Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture prihvatilo pokroviteljstvo nad CIAV-om 2018. – Visoki dometi varaždinskog aeromitinga

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture još je jedan od visokih pokrovitelja ovogodišnjeg CIAV-a (Croatian International Airshow Varaždin), međunarodne zrakoplovne priredbe koja će biti održana na varaždinskom aerodromu – 21. i 22. srpnja.
U dopisu koji je na adresu organizatora varaždinskog aeromitinga – Aeroklubu Varaždin, upućen iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, istaknuto je kako će i ovo ministarstvo biti pokrovitelj ove zrakoplovne priredbe, koja će biti održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, te Ministarstva obrane i Ministarstva turizma.
Program ovogodišnjeg aeromitinga, zahvaljujući suorganizaciji Ministarstva obrane i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, imat će sasvim novu dimenziju, koju su prepoznali i u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. U dopisu, koji je potpisao ministar Oleg Butković, istaknuto je kako Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, prihvaća pokroviteljstvo „nad ovom međunarodnom zrakoplovnom priredbom“, što je svakako još jedno priznanje ovoj priredbi, te atraktivnom programu koji pripremamo za ovogodišnji aeromiting – istaknuo je Robert Mišak, tajnik Aerokluba Varaždin i nositelj projekta CIAV 2018.
U Aeroklubu Varaždin naglašavaju kako je i lista atraktivnih sudionika sve duža, a posebno ističu kako će publika na ovogodišnjem međunarodnom aeromitingu, na kojem će nastupiti zrakoplovne snage Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Kraljevine Španjolske, Republike Austrije, Republike Češke, Republike Poljske, Republike Slovenije i NATO saveza, uz borbene zrakoplove i avione civilne avijacije, posebno zanimljiv biti i dio programa u kojem će sudjelovati – helikopteri.
Konačnu, potvrđenu listu sudionika ovogodišnjeg CIAV-a imat ćemo početkom lipnja, no već sada možemo reći kako će varaždinski aeromiting biti spektakularna priredba, bez premca u ovom dijelu Europe – rekao je tajnik Aerokluba Varaždin.
Listu potvrđenih sudionika koji će nastupiti na varaždinskom aeromitingu – 21. i 22 srpnja, možete pratiti na mrežnoj stranici – www.airshow-varazdin.com/hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *