Limena glazba Sveti Martin Breznički Hum – 3. mjesto na 32. Susretu puhačkih orkestara

U Novom Vinodolskom je održan 32. Susret hrvatskih puhačkih orkestara, središnja manifestacija puhačkog amaterizma koja na godišnjoj razini predstavlja najuspješnije puhačke orkestre iz cijele Hrvatske. U bogatom natjecateljsko-revijalnom programu 32. Susreta, koji se osim u Vinodolskom odvijao i u Crikvenici i Selcu, predstavilo se više od 730 glazbenika iz 21 puhačkog orkestra 12 hrvatskih županija.
Svoj nastup na Susretu, orkestri sudionici morali su izboriti stručnom selekcijom na županijskoj razini u okviru 11 županijskih i regionalnih natjecanja na kojima je nastupilo više od 1800 glazbenika. U cilju kvalitetnije prezentacije raznolikosti i bogatstva hrvatskog puhačkog stvaralaštva, organizator Susreta Hrvatski sabor kulture ove je godine omogućio nastup orkestara B i D kategorije koncertnog programa. Orkestri D kategorije ove su godine nastupali prvi puta, a među njima i Limena glazba Sveti Martin iz Brezničkog Huma, osvojivši brončanu plaketu.
– Naši planovi do rujna uključuju sudjelovanje u mimohodu povijesnih postrojbi u Bjelovaru, potom na Špancirfestu u Varaždinu, na proslavi DVD-a Vrtlinovec, kao i gostovanje u Vrnjačkoj Banji. Nastupit ćemo u programu Vinskih vitezova, na proslavi DVD- a Hrašćina u Trgovišću, proslavi DVD-a Remetinec, na susretu vatrogasnih puhačkih orkestara u Križu kod Zagreba, te u programu proslave obljetnice Limene glazbe u Kloštar Ivaniću – ističe predsjednik Limene glazbe Sveti Martin Franjo Kropek. Središnji događaj Limkena glazba Sveti Martin priređuje uz proslavu Martinja kada Orkestar obilježava svoju 20. obljetnicu i kada će uz Dan općine Breznički Hum uz domaćine nastupiti 10-tak gostujućih , od čega dva iz susjedne Slovenije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *