Kultura u zajednici Brezničkog Huma i pratećih udruga

Krajem prvoga siječanjskog tjedna pokrenut je dogovor o sudjelovanju u zajedničkom Euro projektu kojega će nositelj biti općina Breznički Hum. Riječ je o pripremi projekta iz područja kulture koji bi se financirao iz programa Kultura u zajednici a što sufinancira socijalni fond EU.
Općina kao nositelj okupila je partnere na projektu: humsku Limenu glazbu Sv. Martin, Knjižnicu i čitaonicu Novi Marof, Udrugu umirovljenika Prigorčica iz Breznice, Udrugu Praškocijeve haramije iz Visokog, Vatrogasnu limena glazba Predavac iz Rovišća i Varaždinske mažoretkinje.
Predviđeno trajanje projekta je dvije godine, u kojem će vremenu svi sudionici kroz različite aktivnosti pokušati svoje kulturne programe prikazati velikom auditoriju prezentirajući tako svoj rad te potaknuti više mladih ljudi na aktivnosti i bavljenje umjetničkim i kulturnim sadržajima.
Ako prođe na Natječaju, kojemu je rok kraj veljače 2018. godine, ovaj će projekt u konačnici sudionicima moći pribaviti značajna sredstva iz Europske Unije iznisa do 2,5 milijuna kuna, što bi im uvelike olakšalo financiranje novih uniformi i instrumenata, tehničku opremu potrebnu za njihove aktivnosti i nastupe kao i određene manifestacije i sadržaje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *