Kreće Advent u Varaždinu, prva subota uz Lucerne, Scifidelity Orchestra i The Roomors

Do početka manifestacije Advent u Varaždinu odbrojavamo još sate. Središte Varaždina u posljednjem će, mnogima najljepšem, mjesecu u godini odisati pravim blagdanskim ugođajem, obasjano tisućama žaruljica, a posjetitelji će u intimnoj atmosferi povijesne jezgre moći uživati u bogatom adventskom programu, koji će trajati od 2. prosinca do 7. siječnja.
Sutra, u subotu, 2.12. na Adventskom vijencu ispred varaždinske katedrale s početkom u 18.30 sati bit će upaljena prva adventska svijeća, a zajedno će je upaliti varaždinski gradonačelnik gosp. Ivan Čehok i varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, uz prigodni glazbeni program katedralnog zbora Chorus liturgicus.
Blagdanska je čarolija glavni gradski trg pretvorila u Bijeli Korzo, s bogatom ugostiteljskom i izlagačkom ponudom te glazbenim programima tijekom vikenda. Putem obasjanim svjetlom, širit će se mirisi kuhanog vina i fine hrane, u snježnoj šumi, skrivena, dočekat će vas obitelj sobova dok će zvukovi božićnih pjesama s pozornice doprinijeti adventskoj atmosferi. Za dobru će atmosferu sutra, prve subote, na Korzu od 11 sati biti zadužene Lucerne, a navečer od 19 sati Scifidelity Orchestra.
Trg Miljenka Stančića okružen najljepšim vizurama – Starim gradom, Kulom stražarnicom, palačom Sermage, gradskim zvonicima, ispunjen sjajem, mirisima i glazbom biti će još jedno nezaobilazno adventsko odredište.
Na Kapucinskom trgu posjetitelje očekuje Ledena čarolija s atraktivnim klizalištem, drugim po veličini u Hrvatskoj, na preko tisuću kvadrata, uz bogati glazbeni i prigodni program. Sutra će okupljene od 17 sati zabavljati The Roomors.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *