Izložba njujorškog umjetnika Zefrey Throwell-a u Galerijskom centru Varaždin

U četvrtak, 11. veljače s početkom u 19 sati u Galerijskom centru Varaždin otvara se izložba njujorškog umjetnika Zefrey Throwell-a.

Na izložbi pod nazivom „Industrial grade diamonds“ autor se predstavlja sa video i performans projektima realiziranima u zadnjih nekoliko godina, a isto tako prikazan će biti i njegov kratkometražni film „Time stau“ prikazan 2014. godine na filmskom festivalu u Cannesu.
Zefrey_Throwell_Lets_Stay_In_Tonight_HoneyGAZefrey Throwell rođen je i odrastao  na Aljasci, a već duže vrijeme umjetnički djeluje baziran u New Yorku. Umjetnički se izražava kroz medij filma, performansa, fotografije i slikarstva.
Throwell-ov pristup zapravo je stalno istraživanje koje često započinje u formi kratkog filma ili performansa u kojima propituje socijalne teme kao što su ekonomska nejednakost, zloupotreba droga, korištenje javnog prostora,itd.
Često u svojim performansima koristi veliki broj učesnika, kao što je to bilo u najvećoj i najglasnijoj simfoniji u povijesti u kojoj je nastupilo više od 1000 vozača automobila sa automobilskim trubama pod nazivom „Entropy Symphony III“. U Muzeju moderne umjetnosti MOMA  u New Yorku, u sklopu večeri posvećene njegovom radu, prikazano je devet njegovih video radova.
Osvrti na njegov rad izašli su u The New York Times, CNN, NPR, NBC, Artforum, Art in America, Artinfo i Modern Painters
Throwellovi radovi nalaze se u zbirkama The Museum of Modern Art, NY collection i ostalim zbirkama u cijelom svijetu. Trenutno režira 3 filma i organizira najduži zbor koji uključuje 7.000 opernih pjevača, a koji se preko Alpa proteže od Italije do Njemačke .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *