Izložba Katarine Fabijanić: “Varijacije”

U četvrtak 3.kolovoza s početkom u 19 sati u Galerijskom centru Varaždin (Uska 7) otvara se izložba Katarine Fabijanić:”Varijacije”

Katarina Fabijanić rođena je 1989. godine u Sisku. Nakon završene Gimnazije Sisak (opći smjer) upisuje preddiplomski Sveučilišni studij Grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Diplomirala je 2012. g. u klasi prof. Roberta Šimraka. 2013. godine postaje članica HDLU-a. Iste godine dodijeljena joj je nagrada za inventivnost u grafici u sklopu VI međunarodnog grafičkog bijenala u Splitu. Osim likovnog stvaralaštva bavi se pedagoškim radom i ilustriranjem.
Trenutno živi i radi u Zaprešiću.

Katarina Fabijanić pripada malobrojnom fondu mladih hrvatskih suvremenih umjetnika koji se dosljedno bave geometrijskom apstrakcijom. Osnovno je polazište u procesu konstruiranja njezinih radova metodički egzaktan, gotovo industrijski postupak kombiniranja primarnih elemenata likovnog jezika – boje, linije i plohe – tako da sačinjavaju čiste, minimalističke kompozicije/znakove. Autoričini interesi usmjereni su na istraživanje mogućnosti da se pomoću tih primarnih elemenata, slično kao i u komponiranju glazbe, izrazi niz međusobno koherentnih varijacija.
(iz predgovora Mirka Škoca)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *