Godišnja skupština Limene glazbe Sv. Martin – Brezničkohumski glazbenici osvajaju regiju

Ima ih četrdesetak, sviraju standardne ali i suvremene izvedbe popularnih i rado slušanih melodija, obučeni u atraktivno ruho i opremljeni modernim instrumentima, a pod vodstvom dirigenta Stjepana Šobaka osvajaju publiku gdje nastupaju.
Tako bi ukratko opisali članove orkestra Limene glazbe Sveti Martin iz Brezničkog Huma, koju čine uglavnom mladi i obrazovani ljudi okupljeni sa zajedničkim ciljem – promocijom svoga mjesta ali i modernijim glazbemim pristupom izvođenju limene glazbe. Uvelike im tu pomaže voditelj i dirigent maestro Šobak, ali i cijeli niz nadarenih i muzički obrazovanih mladih glazbenika. Dokaz tome su ovacije koje redovito dobivaju tijekom svojih nastupa u Francuskoj, Sloveniji, Mađarskoj i Hrvatskoj, gdje u posljednje vrijeme često nastupaju.
Na svojoj nedavno održanoj godišnjoj Skupštini prihvaćen je plan i program rada za predstojeće razdoblje koji među ostalim uključuje brojne nastupe i gostovanja poput onoga u Vrnjačkoj Banji u Srbiji u srpnju, nastup na državnom Susretu vatrogasnih orkestara u rujnu, te izdavanje Monografije povodom 20. obljetnice rada i djelovanja orkestra Limene glazbe Sveti Martin.
– No, najvažniji nam je svakako rad s djecom i mladima zbog kojih sve ovo radimo – napominje predsjednik humske Limene glazbe Franjo Kropek, koji je ujedno zahvalio općinskom načelniku Zoranu Hegediću na dosadašnjoj pomoći, a posebice na mogućnosti sudjelovanja ovoga orkestra u aktivnostima vezanim uz europske fondove.
Vrijedi istaknuti kako se na godišnjoj skupštini Limene glazbe Sveti Martin, održanoj u Vatrogasnom domu DVD-a Breznički Hum, uz domaćine i članove okupio velik broj gostiju i prijatelja, poput članova pobratimljenog društva Vatrogasne limene glazbe Predavac kraj Bjelovara, iz Čazme, Lepoglave, Bednje, te jedan od osnivača Limene glazbe Sveti Martin Stjepan Vuraić.

 

 

 

 

 

foto i tekst: Brzi mediji

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *