FOI partner na novom projektu ABCitiEs za koji je odobrena potpora od 1,5 milijun eura

Fakultet organizacije i informatike sudjeluje kao partner, uz gradove Varaždin i Čakovec za hrvatsku regiju, na projektu ABCitiES. Na Fakultetu organizacije i informatike projekt vodi prof. dr. sc. Vjeran Strahonja.
Pet europskih urbanih regija (Amsterdam, Atena, Manchester, Vilnius i gradsko područje Varaždin-Čakovec (Hrvatska) eksperimentira sa ABCE (Area Based Collaborative Entrepreneurship) odnosno “područjem temeljenim na suradnji”, te su pokrenule ovaj projekt kako bi razmijenile iskustva i stekle dublje uvide za razvijanje učinkovitijih instrumenata politike. “Područje temeljeno na suradnji” znači da poduzetnici surađuju putem suvlasništva u objektima ili u tehnologiji, utječu zajednički na tržište svog urbanog područja, poboljšavaju zajedničke javne prostore i slično. ABCitiEs istražuje kako razvijati nove vrste poduzetničih zajednica koje potiču rast poslovanja i inovacije te stvaraju atraktivnije lokalno poslovno okruženje. Vodeći partner je Amsterdam University of Applied Sciences (HvA) koje će uz podršku partnera u naredne četiri godine provesti europsku studiju o tome kako se politika može strukturirati na način da poduzetnici koji surađuju u urbanim područjima dobivaju optimalnu podršku.
U tu svrhu odobreno je ukupno 1,59 milijun eura iz Interreg Europe programa financiranja, Europskog fonda za regionalni razvoj koji podupire interregionalnu suradnju.
Više o projektu može se pročitati na službenoj mrežnoj stranici: https://www.interregeurope.eu/abcities/.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *