Dan planete Zemlje obilježen uz odličan odaziv građana

Varaždin, 22. travnja – Akcija koju su udruga Medenjak i Gradska tržnica danas organizirale povodom Dana planete Zemlje protekla je uz velik interes Varaždinaca koji su dvadesetak plastičnih vrećica imali prigodu zamijeniti za jednu rukom rađenu platnenu, djelo varaždinske šnajderice. Dio platnenih vrećica donirala je i varaždinska Srednja strukovna škola.

Akcija je ovo, kojom se željelo upozoriti na štetnost plastičnih vrećica i promovirati češću upotrebu alternativne ambalaže. Samo jedna plastična vrećica razgrađuje se tisuću godina, pa su svi koji su danas sudjelovali u akciji i postali vlasnici platnenih vrećica, učinili veliko dobro djelo za spas Zemlje.

Članice udruge Medenjak danas su na placu podijelile i papirnate ‘škarnicle’, koje su rukom oslikali učenici V. osnovne škole, a održana je i tombola gdje je glavna nagrada bio varaždinski ceker Tanje Košćec. Posjetitelji placa mogli su kušati i voćne energetske pločice te druge zdrave zalogaje iz Medenjakove kuhinje.

Organizatori akcije zahvaljuju svim građanima na odazivu te najavljuju i skore nove aktivnosti u cilju osvješćivanja važnosti čuvanja našega planeta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *