Dan Fakulteta organizacije i informatike u Hrvatskom narodnom kazalištu

18. prosinca 2015. – održana Svečana sjednica povodom Dana Fakulteta organizacije i informatike u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu
Obavještavamo Vas da je danas, 18. prosinca 2015., u Koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta Varaždin održana Svečana sjednica povodom Dana Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, na kojem je obilježena 53. godišnjica postojanja i 41. godišnjica od osnivanja Fakulteta, odnosno prerastanja nekadašnje Više ekonomske škole u Varaždinu u Fakultet organizacije i informatike.
Svečana sjednica Fakultetskog vijeća započela je u 12 sati u Koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta Varaždin pozdravnim govorom dekana Fakulteta, prof.dr.sc. Nevena Vrčeka i visokih uzvanika koji su svojim dolaskom uveličali proslavu Dana Fakulteta. Dekan Fakulteta je u obraćanju gostima predstavio najvažnija postignuća Fakulteta u 2015. godini, kao i očekivanja u 2016.
Među njima se posebno ističu važni iskoraci poput preuzimanja i samostalnog izvođenja sveučilišnog preddiplomskog studija Ekonomika poduzetništva, sudjelovanje Fakulteta u osmišljavanju, ustrojavanju i izvođenju Vojnih studija te programi cjeloživotnog obrazovanja; program javne nabave, pedagoško- psihološko- didaktičko – metodičko obrazovanje nastavnika, radionice Centra za međunarodne projekte, edukacija ravnatelja osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije iz područja strategijskog menadžmenta i odlučivanja u obrazovanju te prijave novih poslijediplomskih specijalističkih programa. Nadalje, Centar za podršku studentima i razvoj karijera Fakulteta organizacije i informatike prvi je ovakve vrste na institucijama visokog obrazovanja koji pruža opsežnu podršku studentima iz različitih akademskih i karijernih aspekata te služi kao platforma za spajanje studenata,
poslodavaca i alumnija Fakulteta. U sklopu ovog centra, a na tragu svjetskih trendova poticanja poduzetništva, ove je godine tako uspostavljen i novi sustav podrške i pomoći studentima u osnivanju poduzeća startup@foi, koji nudi besplatno savjetovanje, pravnu pomoć, pokrivanje troškova računovodstvenih usluga, spajanje s uspješnim predstavnicima IT scene te osiguravanje mjesta za inkubaciju u Tehnološkom parku Varaždin.
Od uspjeha studenata FOI-ja u protekloj godini svakako treba istaknuti osvojena prva mjesta na značajnim regionalnim natjecanjima u programiranju; Osijek Software City, Shift Split, Međunarodno natjecanje „Hackaton“ u Nišu i Međunarodni RIPE Atlas Hackaton u Amsterdamu. Fakultet organizacije i informatike može se pak pohvaliti svojim vlastitim natjecanjem u programiranju Ready, steady, code, koje je najveće takov natjecanje u Hrvatskoj po fondu nagrada i koje se već drugu godinu zaredom uspješno održalo na FOI-ju. Na FOI-ju su tijekom protekle godine također već tradicionalno održani 4. Dan karijera i 8. Dan međunarodne suradnje, na kojima su sudjelovali brojni predstavnici IT i akademskog sektora. Održane su i međunarodna ljetna škola „Ethical Hacking i Incident Response“ te 5. Međunarodni studentski simpozij sa suorganizatorima iz Floride, Chicaga i Illionisa u SAD-u, kamo su studenti FOI-ja također putovali. U rujnu su na FOI-ju također održane 2 međunarodne konferencije; CECIIS konferencija s temom „Pervasive computing i Internet of Things“ i međunarodna konferencija interkatedarskog skupa katedri za menadžment zemalja JI Europe „Entrepreneurial society: current trends and future prospects in entrepreneurship, organization and management“.
Dekan je posebno istaknuo da je u 2015 godini sa Fakulteta prijavljeno čak 51 projekata, od kojih je 19 do sada pozitivno evaluirano, a neki još čekaju postupak evaluacije. Trenutačno je aktivno 25 projekata s ukupnim FOI udjelom od čak 9,5 mil kuna.
Sva ova postignuća i događaji na Fakulteta predstavljeni su na Svečanoj sjednici povodom Dana Fakulteta. Osim toga dodijeljene su i Dekanove nagrade i priznanja studentima, priznanja nastavnom i nenastavnom osoblju te zahvale zaslužnim poduzećima i školama. Nagradu za životno djelo dobio je prof. dr.sc. Mirko Maleković, zaposlen na FOI-ju od 1991. godine. Prof. dr. sc. Maleković objavio je više od 60 znanstvenih i stručnih radova, uključujući poglavlja u 3 znanstvene knjige, iz područja baze podataka, teorija baza podataka, modeliranja podataka, logičke osnove baza podataka, skladišta podataka, višeagentni sustavi, rezoniranje o znanju i
upravljanje znanjem. Sudjelovao je na više od 30 međunarodnih znanstvenih skupova, bio voditelj i istraživač na velikom broju znanstvenih projekata te je član vijeća doktorskog studija na FOI-ju. Povelju „Prijatelj FOI-ja“ dobila je prof.dr.Dunja Mladenić na temelju dugogodišnje suradnje s FOI-jem na projektima, kolegijima i konferencijama.
Svečanosti su prisustvovali brojni profesori, asistenti i studenti fakulteta, predstavnici sveučilišta, županije i grada, kao i dekani i prodekani drugih fakulteta te drugi visoki uzvanici.

 

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *