Česi pobjedom priredili iznenađenje Dancima

U drugoj utakmici dana, Danska se kao favorit mučila protiv reprezentacije Češke i na kraju izgubila 28:27. Momčadi su odmjerile snage tri puta dosad na EHF EURO, s time da je Češka upisala pobjedu 1996., a Danska 2002. i 2014. Nakon početnog vodstva Češke, Danci drže rezultatsku prednost sve do 18. minute kada je rezultat na semaforu 10:10. I dok se činilo da će im to početno vodstvo biti i jedino, Česi u 20. minuti susreta vode nakratko 11:10., pa tako još četri puta. Na kraju prvog poluvremena Danska ipak u svlačionicu odlazi s pogotkom prednosti.
Drugo poluvrijeme izuzetno neizvjesno, jer Česi cijelo vrijeme pušu Dancima za vrat, a u 22. minuti izjednačuju na 24:24.
25. je minuta i Česi su ponovo u vodstvu 26:25. Češki golman Galia Martin skida loptu za vodstvo Danske, Česi imaju sedmerac koji ne uspjevaju realizirati, a do kraja susreta je manje od tri minute. Češka vodi 27:26, isključenje i sedmerac za Dansku. Minuta je do kraja, Češka ostaje bez još jednog igrača. Hansen gubi živce jer je sve izvjesnije da Češka ima pobjedu u svojim rukama i treba sačuvati loptu 8 sekundi. Za kraj, 7 metara za Češku, promašaj, ali pobjeda u džepu.

Na kraju 28:27

Češka: Hrstka 4, Kasparek 5, Becvar 2, Horak 4, Stehlik , Zdrahala 8, Cip 3, Kasal , Zeman, Petrovsky 2,
Danska: Nielsen , Hansen M. 7, Jacobsen , Schmidt 6, Lindberg 2, Larsen , Mortensen 1, Hansen H. 1, Lasse , Morten, Zachariassen 6, Svan 1, Mensah Larsen 1, Damagaard 2

Igrač utakmice: Zdrahala Ondrej

Susret je sudio sudački par: Andrei Gousko (BLR) i BLR Siarhei Repkin (BLR)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *