Breznički Hum modernizira javnu rasvjetu – 3. faza za 140 tisuća kn i uštedu od 60%

Općina Breznički Hum opet u nečemu prednjači. Ovaj je puta riječ o dovršetku radova 3. faze modernizacije javne rasvjete, projektu sufinanciranom od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, tijekom koje će se stara i dotrajala rasvjetna tijela zamijeniti najnovijom energetski učinkovitom i štednom led rasvjetom koja je u potpunosti usklašena s propisima o zaštiti okoliša, a što propisuje direktiva o svjetlosnom onečišćenju.
– Projekt je vrijedan 140 tisuća kuna, od čega resorno ministarstvo sufinancira pola a drugu polovicu plaćamo sami – govori načelnik općine Zoran Hegedić, i dodaje kako naon provedbe projekta ostaje još 30-40 rasvjetnih tijela koja će se zamijeniti novima u 2018. godini.
Time bi općina Breznički Hum u cjelosti bila opremljena modernom i štednom javnom rasvjetom, a energetska ušteda tada bi iznosila između 50 i 60 % sadašnjih troškova, koji bi se iznos u budućnosti usmjerio u druge svrhe.
Osim energetski učinkovite i modernim trendovima okrenute politike, ova općina sve se više okreće sudjelovanju u europskim projektima za građane ali i potrebi skrbi za svoje najmlađe žitelje. Pred otvaranjem je tako budući dječji centar – novouređena igraonica za djecu s cjelodnevnim boravkom u naselju Šćepanje, čime će i Breznički Hum ujedno steći potrebne preduvjete za skorim otvaranjem novoga dječjeg vrtića.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *