Akademik i prof. dr. sc. IGOR RUDAN po prvi puta u Varaždinu!

Nakon vrlo kvalitetnih i izuzetno posjećenih predavanja Nenada Bakića, Borisa Blažinića, Joannisa Pournarasa, doc.dr.sc. Lovorke Gotal Domitrović, poduzetnice Ane Rakić, prof. dr. sc. Ivice Puljka u goste nam dolazi jedan od najcjenjenijih I najcitiranijih hrvatskih znanstvenika – prof.dr.sc. IGOR RUDAN!
Akademik Rudan dolazi nam u Varaždin s jedinstvenim predavanjem – „VRIJEDNOST INFORMACIJA U 21. STOLJEĆU: primjeri iz biologije, medicine, politike i masovnih medija“ koje će se održati u ponedjeljak, 09.04.2018. u Park Boutique Hotelu, J. Habdelića 6, s početkom u 20:00 sati.
„Sve informacije koje smo u stanju prikupiti nemaju jednaku vrijednost za naše razumijevanje svijeta. Neke od njih su ključni komadići slagalice, koje nam omogućuju da shvatimo nešto doista novo i time značajno promijenimo prethodna shvaćanja.
Druge su za nas manje vrijedne, jer samo dodatno potvrđuju ono što smo već ionako znali, ili barem pretpostavljali. Mozak se na informacije polako “navikava”, pa ima sklonost popuno zanemarivati sve one poznate, koje su u skladu s prethodnim znanjima i očekivanjima, a tragati za onim rijetkim informacijama koje će odudarati od njegovih očekivanja i modificirati njegovo razumijevanje okoline. U ovom ću predavanju objasniti kako steći osjećaj za vrijednost informacije i iskoristiti ga za stjecanje prednosti u raznim područjima ljudskog djelovanja.“ Igor Rudan

Dobro došli na još jedno Rotary predavanje, na koje je ulaz, kao i uvijek do sada – SLOBODAN!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *