Aeroklub Varaždin će krajem kolovoza organizirati atraktivni aeropiknik – Doživite Špancirfest iz zraka

Posljednjeg vikenda Špancirfesta, od 25. do 27. kolovoza, Aeroklub Varaždin će organizirati međunarodnu zrakoplovnu i turističku manifestaciju – 27. aeropiknik, kojom nastoji oživjeti staru slavu ove atraktivne priredbe u našem gradu.
– Mnogi Varaždinci još se dobro sjećaju varaždinskih aeropiknika, atraktivnih zrakoplovnih događanja koje je pod vodstvom pokojnog Milana Šimeka organizirao naš klub. Ta je zrakoplovna priredba slovila kao jedna od najuglednijih u bivšoj državi, a naš je grad zahvaljujući aeropikniku uživao renome poznatog i priznatog zrakoplovnog središta diljem Europe. Iako je Aeroklub Varaždin već započeo pripreme za veliki međunarodni aeromiting – CIAV 2018., koji će zahvaljujući suorganizaciji Ministarstva obrane i Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu, u srpnju slijedeće godine dobiti novu atraktivnu dimenziju, odlučili smo ponovo oživjeti i tradiciju organizacije aeropiknika. Vjerujemo da ćemo našim sugrađanima, ali i posjetiteljima Špancirfesta, na aeropikniku ponuditi niz atraktivnih događanja i omogućiti im nezaboravno iskustvo da Špancirfest dožive iz zraka – istaknuo je Branko Komar, predsjednik Aerokluba Varaždin, govoreći o ovoj priredbi koju Aeroklub Varaždin organizira zajedno s Rotary Clubom Varaždin 1181.
Ovogodišnji aeropiknik započet će u petak, 25. kolovoza, kada će na varaždinski aerodrom sletjeti prvi zrakoplovi sportske i generalne avijacije.
– Očekujemo da će u tri dana na varaždinski aerodrom sletjeti tridesetak letjelica, koje će posjetitelji moći razgledati u subotu, na stajanci našeg aerodroma. Istovremeno ćemo, u suradnji s Ministarstvom obrane, organizirati i program ispred zgrade Croatia osiguranja na Kapucinskom trgu, gdje će biti postavljen i simulator letenja na MIG-u 21, pa će posjetitelji Špancirfesta moći doživjeti uzbuđenje leta na nadzvučnom borbenom zrakoplovu – naglasio je Robert Mišak, tajnik Aerokluba Varaždin, te dodao kako će tom prigodom predstaviti i atraktivni program varaždinskog aeromitinga na kojem će u srpnju sljedeće godine nastupiti atraktivne akrobatske skupine i nadzvučni borbeni zrakoplovi snaga NATO saveza.
Na varaždinskom aerodromu bit će organizirani i informativni letovi za građanstvo, odnosno buduće podupirajuće članove, a zainteresirani za let iznad Varaždina mogu predbilježbe poslati na adresu elektronske pošte: info@aeroklub-varazdin.hr.
– Varaždin je grad duge i bogate zrakoplovne tradicije koju nastojimo održati i obogatiti upravo organizacijom ovakvih priredbi koje su izuzetno atraktivne za građane. Njima promičemo i zrakoplovni poziv, što je prepoznalo i Ministarstvo obrane, koje nam je i ovoga puta pružilo punu podršku u organizaciji aeropiknika – rekao je Branko Komar, predsjednik Aerokluba Varaždin.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *