4. Ljetne igre Za osobe s intelektualnim teškoćama

4. Ljetne igre Specijalne olimpijade Hrvatske održane su od 22.9. do 24.9.2017. u Zagrebu . Na njima su se natjecali i učenici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar iz Varaždina.
Za naš su se Centar natjecali petorica učenika i jedna učenica. Uz mnogo lijepog druženja i sklapanje novih prijateljstava,učenici su postigli zapažene rezultate te osvojili tri zlatne medalje i tako postali državni prvaci Hrvatske.
Ivica Kovačić je državni prvak u pikadu.
Marko Kalanjoš je osvojio zlato u pikadu, a Mladen Habek srebro u istoj kategoriji.
Antonia Uzelac je državna prvakinja u skoku udalj iz mjesta, a četvrta je u bacanju loptice u cilj.
Patrik Crkvenčić je državni prvak u skoku udalj iz mjesta , a srebrni u bacanju loptice u cilj.
Dalibor Balog je osvojio treće mjesto u skoku udalj iz mjesta i bacanju loptice u cilj.
Ponosni smo na naše učenike jer su osvojili mnogo medalja i zauzeli sve visoke pozicije. Na natjecanju su snage odmjeravale ekipe iz cijele Hrvatske; od Splita, Šibenika, Pule, Vukovara, Osjeka ,Zagreba, Čakovca, Križevaca i mnogih drugih.
Uz natjecanje učenici su imali prilike bolje upoznati grad Zagreb. Prof.def. Dejan Pandža, ih je u slobodno vrijeme vozio od aerodroma dr. Franjo Tuđman, Bundeka, Jaruna, Maksimira i Sljemen i tako uživali u glavnom gradu lijepe naše.
Za ove odlične rezultate zaslužne su njihove profesorice kineziologije Andreja Martinez prof. kin. i Kristina Kralj prof. kin. koje su ih cijelo vrijeme bodrile lijepim riječima i smirivale njihove eventualne strahove.
Puni dojmava i želja za sudjelovanjem na idućim natjecanjima, vratili smo se u naš Varaždin gdje su nas dočekali roditelji, staratelji i udomitelji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Tekst napisala:
Kralj Kristina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *