329. zavjetno hodočašće grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj

329. zavjetno hodočašće grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj održat će se od 30. lipnja do 2. srpnja. Hodočašću se već tradicionalno pridružuju i druge župe šire okolice grada Varaždina i ostale župe Varaždinske biskupije.
Središnje misno slavlje hodočašća – zavjetnu svetu misu vjernika grada Varaždina – u nedjelju 1. srpnja u 11 sati u crkvi bl. Alojzija Stepinca na otvorenom u svetištu Majke Božje Bistričke predvodit će varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.

Hodočasnici pješaci okupit će se u subotu 30. lipnja ujutro u 3 sata u varaždinskoj katedrali na službi Riječi i blagoslovu hodočasnika. Okupljanje u crkvi na Vinskom vrhu nakon koje slijedi ulazna procesija u bistričko svetište bit će od 14 sati. Hodočasnička sveta misa u crkvi bl. Alojzija Stepinca na otvorenom proslavit će se u 19 sati. Put svjetla – procesija sa svijećama na Kalvariji bit će u 21 sat.

 

Za sve koji neće ići pješice organiziran je prijevoz. U nedjelju u 6 sati biti će, naime, polazak autobusa iz Milkovićeve ulice u Varaždinu (između Glazbene škole i kapucinske crkve). Povratna karta kupuje se do četvrtka navečer u župnom uredu ili u Gospodarskoj 56 (kraj Lidla), gdje se odnedavno nalazi privremeni autobusni kolodvor. Isto vrijedi i za pješake koji se kući vraćaju autobusom.

U nedjelju duhovni sadržaji počinju zajedničkim križnim putem na Kalvariji u 9 sati. Zavjetna sveta misa u crkvi bl. Alojzija Stepinca na otvorenom bit će u 11 sati, a oproštajna procesija u bistričkoj bazilici u 15 sati.

U ponedjeljak 2. srpnja proslavit će se sveta misa zahvalnica u varaždinskoj katedrali u 19 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *