328. zavjetno hodočašće grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj

328. zavjetno hodočašće grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj održat će se od 1. do 3. srpnja. Hodočašću se već tradicionalno pridružuju i druge župe šire okolice grada Varaždina i ostale župe Varaždinske biskupije.
Središnje misno slavlje hodočašća – zavjetnu svetu misu vjernika grada Varaždina – u nedjelju 2. srpnja u 11 sati u crkvi bl. Alojzija Stepinca na otvorenom u svetištu Majke Božje Bistričke predvodit će varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.

Hodočasnici pješaci okupit će se u subotu 1. srpnja ujutro u 3 sata u varaždinskoj katedrali na službi Riječi i blagoslovu hodočasnika. Okupljanje u crkvi na Vinskom vrhu nakon koje slijedi ulazna procesija u bistričko svetište bit će od 14 sati. Hodočasnička sveta misa u crkvi bl. Alojzija Stepinca na otvorenom proslavit će se u 19 sati. Put svjetla – procesija sa svijećama na Kalvariji bit će u 21 sat.

Za hodočasnike koji ne mogu pješačiti organiziran je prijevoz s autobusnog kolodvora u nedjelju u 6,00 sati – povratna autobusna karta stoji 40 kuna a trebaju je nabaviti i pješaci koji se u nedjelju namjeravaju vratiti autobusom.

U nedjelju duhovni sadržaji počinju zajedničkim križnim putem na Kalvariji u 9 sati. Zavjetna sveta misa u crkvi bl. Alojzija Stepinca na otvorenom bit će u 11 sati, a oproštajna procesija u bistričkoj bazilici u 15 sati.

U ponedjeljak 3. srpnja proslavit će se sveta misa zahvalnica u varaždinskoj katedrali u 19 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *