3. izdanje “Fest jazza” u Koprivnici

Fest jazza Koprivnica međunarodni je ljetni open-air festival smješten na prekrasnu lokaciju koprivničkog glavnog gradskog trga. Uz glavnu pozornicu nalazi se jedan od najljepših gradskih parkova u kontinentalnom dijelu Hrvatske, a scenografiju upotpunjuju i arhitektonske konture trga te zgrade Gradske vijećnice. Fest jazza Koprivnica već je nakon tri godine od svog prvog izdanja postao neizostavni dio kulturnog identiteta i turističke ponude grada Koprivnice.

„Fest jazza“ ove će godine ugostiti 70-ak glazbenika u 7 glazbenih sastava iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i SAD-a. Održat će se 6., 7. i 8. srpnja 2017. na Zrinskom trgu u Koprivnici. Popratni sadržaji u sklopu festivala ove godine uključuju i kazališnu predstavu u organizaciji Ludens Teatra, „Malu jazz školu“ u suradnji sa Dječjim vrtićem Tratinčica, Festivalsku noć u Klubu MMC Koogla, Jam Corner & Poezijazz u suradnji sa Umjetničkom organizacijom Artikulacije, te jutarnju jazz matineju uz Dane povrća na Zrinskom trgu.
Ulaz na sve programe u sklopu festivala je besplatan, osim na kazališnu predstavu Ludens teatra.

Festival će započeti svečanim otvaranjem u četvrtak 6. srpnja. U prvoj večeri festivala nastupit će Lana Janjanin Trio, te Jazz Orkestar HRT-a & Miron Hauser sa projektom „Tu Fragrancia“. U petak 7. srpnja u glavnom programu će se po prvi puta u Hrvatskoj predstaviti projekt „Port of life“ mladog slovenskog skladatelja Žana Tetičkovića, te Marko Ramljak Band. U subotu 8. srpnja u Koprivnicu dolazi Marko Črnčec „Ruthenia“ Quartet i Mike Moreno, jedan od ponajboljih svjetskih jazz gitarista, te hrvatski jazz fusion elektro sastav Kozmodrum.

Organizatori festivala su članovi Udruge glazbenika i ljubitelja glazbe Jazz klub Koprivnica koja ove godine obilježava 20 godina neprekidnog djelovanja. Kao nit vodilja od samih početaka nastanka festivala, kao i same udruge Jazz klub Koprivnica, želja je za pozitivnim utjecajem jazz glazbe na društvenu zajednicu i okruženje u kojem djeluju, te druženje i interakcija različitih kultura kroz stvaranje glazbe i zajedničko muziciranje.

Glavni pokrovitelji manifestacije su Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija i Ministarstvo kulture RH.
Festival su pomogli: Hartmann, B.net, Carlsberg Croatia, Turistička zajednica grada Koprivnice, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Euro-Unit, Multi-Star, Podravka, Pučko otvoreno učilište Koprivnica, te mnogi mediji, pojedinci i volonteri.
Medijski pokrovitelji: Radio Drava, Drava.Info i Jazz.hr.

VIDIMO SE U KOPRIVNICI 6., 7. i 8. srpnja!
www.festjazza.com


Program festivala „FEST JAZZA KOPRIVNICA 2017.:
6. SRPNJA (ČETVRTAK) :
Zrinski trg
20:00 – svečano otvaranje festivala

20:30 – LANA JANJANIN TRIO (HR/SLO/AT)
22:00 – JAZZ ORKESTAR HRT-a & MIRON HAUSER (HR)
MMC Koogla
00:00-04:00 – Festivalska noć

7. SRPNJA (PETAK) :
10:00 MALA JAZZ ŠKOLA (DV Tratinčica)

Le Petit Cafe
10:00 – 18:00 JAM CORNER & POEZIJAZZ

Gradski park
17:00 Festivalska YOGA

Zrinski trg
20:30 – JEAN JOHN„PORT OF LIFE“ PROJECT (SLO/SAD/HR)
22:00 – MARKO RAMLJAK BAND (HR/SLO)

MMC Koogla
00:00-04:00 – Festivalska noć – IVAN TIBORCZ TRIO (HU) + JAM SESSION

9. SRPNJA (SUBOTA) :

Zrinski trg
10:00 JUTARNJI JAZZ & DANI POVRĆA
LIMENA glazba Virje

Gradski park
17:00 Festivalska YOGA

Le Petit Cafe
10:00 – 18:00 JAM CORNER & POEZIJAZZ

Dom mladih Koprivnica
20:00 Kazališna predstava: Od tišine do glazbe – koncert za anegdotu i klavir (Ludens Teatar)

21:00 MARKO CHURNCHETZ “RUTHENIA” QUARTET feat. MIKE MORENO (SLO/SAD)
22:00 KOZMODRUM (HR)

MMC Koogla
00:00-04:00 – AFTER FEST JAZZA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *