Koncert povodom 100. obljetnice osnutka Republike Turske

  • 0
  • 266 views

Povodom 100. obljetnice osnutka Republike Turske ansambl Heritage održati će koncert 25. listopada 2023. godine s početkom u 19.00 sati u Velikoj koncertnoj dvorani u HNK u Varaždinu. Koncert je nastao u suradnji Turskog kulturnog centra i Koncertnog ureda Varaždin.
Ansambl Heritage oformili su studenti i alumni Državnog konzervatorija Sveučilišta u Istanbulu. Uz moderna djela fokus su im zaboravljena djela iz dobar baroka.
Tutu Aydınoğlu je pijanistica i nastavnica na Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu. Održala je brojna predavanja i radionice u Italiji, Poljskoj, Makedoniji i Albaniji. U ansamblu Heritage, kojeg je osnovala sa svojim studentima, je i pijanistica, voditeljica i dirigentica orkestra. Ceylin Akyıldız je violinistica koja je obrazovanje započela na Odsjeku za gudačke instrumente na Državnom konzervatoriju Sveučilišta Uludağ. Trenutno studira na Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu. Nastupala je s Mladim filharmonijskim orkestrom Republike Turske na turneji po Slovačkoj, Austriji, Mađarskoj i Poljskoj.
Gül Sıvacı je violončelistica i pijanistica. Od 2018. godine studira na Odsjeku za violončelo na Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu.
Kahraman Nice Özbay je violinist i nastavnik na Fakultetu lijepih umjetnosti Sveučilišta Marmara. Diplomirao je 2018. godine na Odsjeku za violinu na Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu. Diplomski studij završio je 2022. godine Državnom konzervatoriju Sveučilišta Anadolu.
Buse Kademli je violinistica. Od 2018. studira na na Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu. Obrazovala se na brojnim radionicama te ljetnim školama. Osim što svira u ansamblu Heritage, s pijanistom Gökayom Özgürom čini duo Kalkedon.
Eylül Sade je violinistica. Glazbom se počela baviti sa 6 godina. Školovala se na Državnom konzervatoriju Sveučilišta Mimar Sinan. Fakultetsko obrazovanje nastavlja na Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu. Radila je na brojnim mjuziklima.
Radman Alavirad je iranski pijanist. 2011. godine doselio je u Tursku gdje započinje obrazovanje na na Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu.
Barış Dere je violist. Nakon glazbenog srednjoškolskog obrazovanja, upisuje Državni konzervatorij Bülent Ecevit Sveučilišta Zonguldak. Obrazovanje nastavlja Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu. Osim u ansamblu Heritage, nastupa i u Mladom simfonijski orkestar Çağdaş Yaşam.
Aylin İdil İrey je violinistica. Za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja nastupala je sa školskim orkestrom te je sudjelovala na Međunarodnom festivalu klasične glazbe u Atašehiru. 2020. godine započinje studij na Odsjeku za violinu, Državnog konzervatorija Sveučilišta u Istanbulu.
Beyza Çakır je violinistica i studentica na Odsjeku za violinu, Državnog konzervatorija Sveučilišta u Istanbulu. 2020. godine nastupala je s Turskim nacionalnim filharmonijskim orkestrom mladih. Trenutno podučava djecu u Centru za umjetničko obrazovanje djece te nastupa na solo koncertima.

Ulaz na koncert je slobodan.

Stručnjaci s FOI-ja osmislili aplikacijsko rješenje za upravljanje konstelacijom dronova i lociranje pilota uljeznog drona
Prev Post Stručnjaci s FOI-ja osmislili aplikacijsko rješenje za upravljanje konstelacijom dronova i lociranje pilota uljeznog drona
Asfaltiranje nerazvrstanih cesta Dionica  Molva – Kožići dobila novi asfalt
Next Post Asfaltiranje nerazvrstanih cesta Dionica Molva – Kožići dobila novi asfalt
Related Posts

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *