Učiteljice III. osnovne škole Varaždin na stručnom usavršavanju u Turskoj

  • 0
  • 88 views

Učiteljice Željka Hutinski, Ivana Sukačić i Anja Hrain, zajedno sa socijalnom pedagoginjom Vanjom Bojanić i ravnateljicom Anicom Vragović iz III. osnovne škole, imale su priliku sudjelovati na stručnom usavršavanju u Turskoj od 4. do 8. rujna 2023. godine. Ovo stručno usavršavanje ostvareno je unutar ERASMUS+ projekta pod nazivom “Our learning space: Outdoor education.”
Glavni fokus ove mobilnosti u sklopu navedenog projekta bio je usmjeren na izvanučioničku nastavu u Turskoj, gdje su učitelji iz Hrvatske, Portugala i Italije, ujedno i projektni parneri u ovom projektu, istraživali kako se ona provodi i s kojim se izazovima susreću u turskom obrazovnom sustavu.
Tijekom svojeg boravka u Turskoj, sudionici su prisustvovali zanimljivim predavanjima turskih učitelja i učenika, razmjenjujući iskustva i dobivajući uvid u turski pristup obrazovanju. Ova interakcija pružila je dragocjen uvid u različite metodologije i strategije koje se primjenjuju u turskim školama.

Osim toga, u sklopu mobilnosti, sudionici su posjetili i glavni grad Turske, Ankaru, te regiju Kapadokiju, čime su imali priliku dublje upoznati kulturu i tradiciju ove prekrasne zemlje. Ovo iskustvo nije samo obogatilo njihove profesionalne vještine, već je i produbilo razumijevanje i suradnju između naših škola.
Važno je napomenuti da je ovo bila posljednja mobilnost u okviru ERASMUS+ projekta “Our learning space: Outdoor education.” Učiteljice, pedagoginja i ravnateljica III. osnovne škole sada će koristiti svoja nova saznanja i iskustva kako bi obogatili obrazovno iskustvo svojih učenika i unaprijedili kvalitetu nastave u III. osnovnoj školi. Ovo stručno usavršavanje još jedan je korak prema internacionalizaciji obrazovanja i razmjeni najboljih praksi u školstvu.

Koordinatorica projekta Željka Hutinski

Dječja skupina KUD-a Klaruš nastupila na Dječjim Vinkovačkim jesenima
Prev Post Dječja skupina KUD-a Klaruš nastupila na Dječjim Vinkovačkim jesenima
Miss Međimurske županije je Luna Marija Novak
Next Post Miss Međimurske županije je Luna Marija Novak
Related Posts

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *