Općina Sračinec zaželjela dobrodošlicu novom župniku

  • 0
  • 216 views

Nedavno je imenovan novi župnik Župe sv. Mihaela arkanđela u Sračincu preč. Stjepan Mostečak. Jučer nakon mise, u ime Općine Sračinec, dobrodošlicu mu je zaželio načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

– Poštovani župniče, želim Vam u svoje ime, u ime vodstva Općine Sračinec te u ime svih mještana naše općine zaželjeti iskrenu dobrodošlicu. Za svog službovanja u Varaždinskim Toplicama ostavili ste dubok trag, kako u duhovnom, tako i u materijalnom smislu. Vjerujem da ćemo ostvariti odličnu suradnju, a sve samo s jednim ciljem – boljim životom naših mještana. Radujemo se vašim propovijedima, vašem duhovnom vodstvu i svemu što ćete dobro napraviti u Vašoj novoj župi, u nama ćete uvijek imati partnera i prijatelja – istaknuo je u svom obraćanju načelnik Novoselec. Predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec Krunoslav Lukačić predao je župniku prigodne poklone.

U nedjelju 27. kolovoza 2023. preč. Anđelko Košćak, u ime Varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša, uveo je posebnim liturgijskim obredom u službu novog župnika preč. Stjepana Mostečaka, koji se na kraju svete mise ukratko predstavio svojoj novoj vjerničkoj obitelji u koju je došao nakon službe župnika u Varaždinskim Toplicama te dušobrižnika u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju i dekana Varaždinskotopličkog dekanata.

Stjepan Mostečak rođen je 1. prosinca 1959.g. u župi Bednja, gdje je pohađao osnovnu školu nakon koje je nastavio srednjoškolsko obrazovanje u Interdijecezanskoj srednjoj školi za spremanje svećenika u Zagrebu na Šalati. Po odsluženju vojnog roka nastavio je studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, a zaređen za svećenika po rukama nadbiskupa, sada sluge Božjeg, kardinala Franje Kuharića na Petrovo 1985. godine. Prve tri godine svećeničkog života proveo je kao kapelan u župi Presvetog Trojstva u Nedelišću nakon čega je imenovan župnikom u župi Stari Gradac kod Pitomače u kojoj je proveo punih četrnaest godina, od kojih je pet posljednjih župa Stari Gradac bila u sastavu novoosnovane Požeške biskupije. Godine 2002. Imenovan je župnikom u župi Orehovica u Međimurju, te je za to vrijeme vršio i službu povjerenika za pastoral Roma Varaždinske biskupije i člana odbora HBK za pastoral Roma, te dekana Čakovečkog dekanata. Nakon iznenadne smrti župnika u Varaždinskim Toplicama preuzeo je župu sv. Martina u veljači 2009. godine, a službu dušobrižnika u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Varaždinskim Toplicama vrši od 2016. godine, te je u dva mandata vršio službu dekana Varaždinskotopličkog dekanata.

U svome obraćanju vjernicima novi župnik je između ostalog rekao da je poslušao preuzv. biskupa koji ga je poslao u župu Sračinec te da dolazi otvorena srca i vjeruje da će se sa novim župljanima lijepo slagati. S osobito zahvalnošću spomenuo se dvojice župnika koji su ovdje bili prije njega te je rekao kako je lijepo čuti od vjernika kako s ponosom govore o mnogim stvarima koje je uveo još velečasni Gabud, te kako je vlč. Siniša Dudašek marljivo održavao crkvu, kapele i okoliš crkve, promovirao Župu, ostavio trag svojom otvorenošću i spontanošću te osobito privukao mnoge Crkvi.

Raspisan 3. Nacionalni natječaj za hrvatsku vinsku fotografiju 2023.
Prev Post Raspisan 3. Nacionalni natječaj za hrvatsku vinsku fotografiju 2023.
Prva likovna kolonija „Varaždinski purgar“ privukla veliki broj umjetnika
Next Post Prva likovna kolonija „Varaždinski purgar“ privukla veliki broj umjetnika
Related Posts

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *