Održano tradicionalno proštenje kod kapele svetog Roka u Druškovcu

  • 0
  • 110 views

U Druškovcu u Općini Maruševec u srijedu je 16. kolovoza održano tradicionalno godišnje proštenje, uz mnoštvo okupljenih vjernika koji su molitvom i pjesmom proslavili blagdan svetog Roka, zagovornika bolesnika i zaštitnika od kuge i kolere.

Obilježavanje blagdana svetog Roka u Druškovcu započelo je trodnevnim duhovnim pripremama u večernjim satima, dok je na sam blagdan kod kapele svetog Roka služena sveta misa na otvorenom, koju je predvodio župnik Župe Kneginec, vlč. Ivica Puškadija.

Svojim su nastupom misno slavlje uveličali članovi i članice Ženske vokalne skupine svetog Jurja iz Maruševca, Zbor mladih, Zbor odraslih i pjevači iz Druškovca. Prigodni program pucanjem iz kubura, već tradicionalno nakon svete Mise i ove su godine izveli članice i članovi Kuburaške udruge Maruševec KUM.

 

Osim brojnih mještana Druškovca, kao i Maruševčana iz drugih naselja te hodočasnika iz okolnih mjesta, misnom su slavlju i proštenju prisustvovali načelnik Općine Maruševec Mario Klapša, načelnik Općine Vinica Branimir Štimec te župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Od sutra Varaždin postaje velika pozornica na otvorenom – počinje 25. Špancirfest
Prev Post Od sutra Varaždin postaje velika pozornica na otvorenom – počinje 25. Špancirfest
Projekt „Čitanje na kotačima”  – Predstavnici Međunarodne agencije za razvoj u posjeti Novom Marofu
Next Post Projekt „Čitanje na kotačima” – Predstavnici Međunarodne agencije za razvoj u posjeti Novom Marofu
Related Posts

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *