Muzej hrvatskog vatrogastva na ŠPANCIRFESTU

  • 0
  • 228 views

Muzej hrvatskog vatrogastva (Ulica baruna Trenka 44, Varaždin) i ove godine otvara vrata posjetiteljima festivala ŠPANCIRFEST, koji će se održati od 18. do 27. kolovoza 2023. godine.
Centralni događaj u Muzeju hrvatskog vatrogastva će biti otvaranje izložbe „SILVANUS“ na temu zaštite šuma od požara, koje će se održati u subotu 19. kolovoza u 19:00 sati. Kroz izložbu je predstavljen EU projekt SILVANUS, nazvan po rimskom bogu šuma i neobrađene zemlje. Cilj projekta je smanjenje rizika od izbijanja šumskih požara kroz upotrebu novih tehnologija te kroz edukativne kampanje za podizanje svijesti o odgovornom ponašanju. Uz fotografije i edukativne plakate, posjetitelji će vidjeti promotivne tiskane i video materijale kao i opremu koja se koristi u gašenju šumskih požara.
Također, posjetitelji će moći pogledati stalni postav Muzeja hrvatskog vatrogastva u kojem se nalaze predmeti iz bogate hrvatske vatrogasne povijesti.
Za vrijeme trajanja ŠPANCIRFESTA Muzej će biti otvoren svaki dan od 14,00 do 20,00 sati. Za dodatne informacije i rezervacija posjeta u drugom terminu kontaktirajte nas na: 091/112-0013 ili muzej@hvz.hr

Muzej hrvatskog vatrogastva

Jesensko izdanje festivala bajke u Ogulinu samo što nije – evo što se sprema!
Prev Post Jesensko izdanje festivala bajke u Ogulinu samo što nije – evo što se sprema!
Svjetsko juniorsko prvenstvo u rukometu popunilo turističke kapacitete u Varaždinu, Koprivnici, Rijeci i Opatiji
Next Post Svjetsko juniorsko prvenstvo u rukometu popunilo turističke kapacitete u Varaždinu, Koprivnici, Rijeci i Opatiji
Related Posts

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *