IHF U19 Svjetsko prvenstvo: Remi protiv Mađarske, Hrvatska u četvrtfinalu protiv Norveške

  • 0
  • 251 views

Hrvatska muška mlađa juniorska reprezentacija odigrala je neodlučeno 28:28 protiv Mađarske u 2. kolu glavne skupine 1, i osvojila prvo mjesto. U četvrtak igra u četvrtfinalu protiv Norveške.

HRVATSKA: T. Herecg -/-, M. Prpić 17/44, V. Glivetić 2/7, M. Bajan 9/11, T. Ivanišević -/-, M. Molc 3/3, A. Čaprić 2/7, F. Zovak 1/1, T. Borovec 1/2, G. Bartulović -/-, P. Krupić 1/5, F. Krstić 7/9, I. Petrović 1/2, A. Ćosić 1/3, K. Bjeliš -/-
Izbornik: Krešo Ivanković

MAĐARSKA: L.Lovistyek 11/37, A. Radvanszki -/-, R. Terjek 0/1, K.Csorgo 0/3, S. Kathi 2/2, D. Fercsik -/-, G. I. Fekete 4/6, A. Nagy 1/2, B. Szucs 5/7, B. Balogh 2/5, Z. Tokot-Vida 0/1, T. Kovacs 6/12, H. Herman -/-, R. Molnar 2/3, L. Toth 5/7, Z. Szepesi 1/3
Izbornik: Akos Kis

Dosta promjena napravio je izbornik Krešo Ivanković uoči susreta s Mađarskom. Zbog dobivenog plavog kartona i utakmice kazne, u ekipi nije bilo Karla Jurića. Luku Malinaricha je odlučio odmoriti, a umjesto Marka Tkaleca u ekipu je uvrstio Adriana Ćosića.

Naša početna postava bila je sljedeća: na vratima Marko Prpić, krila su bila Marko Bajan i Maksimilijan Molc. Crtu je držao Franko Krstić, a na vanjskim pozicijama našli su se Vito Glivetić, Aleksandar Čaprić i Petar Krupić.

Odlično je naša reprezentacija i u tako promijenjenom sastavu otvorila susret. Već u 8. minuti imala je plus četiri (8:4). Mađarska klupa odmah je reagirala i zatražila minutu odmora. I isplatilo se. Nakon nje napravili su niz od četiri pogotka zaredom i stigli na minus jedan, 9:8. Nažalost, naša obrana nije bila ni blijeda sjena one koju su pokazivali i igrali u četiri prethodna susreta. Mađarska je uskoro izjednačila na 10:10.

Ipak, naši dečki nisu popuštali. Malo po malo, počeli su dizati agresivnost u obrani, ali i pronalaziti prava rješenja u napadu tako da prednost pa makar bila i minimalna, nisu ispustili ni jednog trenutka. Malo su nam u jednom trenutku pomogli i Mađari pogrešnom zamjenom pa su ostali s igračem manje. I digli su prednost na tri (13:10) sedam minuta prije predaha.

Mađari su zadnjih pet minuta prvoga poluvremena pokušali igrom sedam na šest, ali im to nije donijelo ništa. Dapače. Hrvatska je s mirnim i pametnim napadima s jedne strane trošila vrijeme, s druge strane umarala mađarsku obranu i na predah odnijela četiri razlike (15:11).

Pokušavala je Mađarska na sve načine u drugom dijelu ne bi li nas stigla. Naš je izbornik mudro i dobro rotirao momčad. Većim dijelom uspijevao je pronaći raspoložene i odmorne igrače da držimo visoki ritam i razliku od 4-5 pogodaka. Sjajno je u tom razdoblju, ali zapravo i cijelu utakmicu igrao Franko Krstić.

Nažalost, kako se susret bližio kraju, vidio se umor kod naših igrača. Ostali smo bez Tonćija Ivaniševića kojemu je stradao gležanj pa je “u vatru“ opet morao Aleksandar Čaprić. Mađari su osjetili naše slabosti i malo po malo topili prednost. U posljednjoj minuti stigli su do izjednačenja 28:28. I ne samo to, imali su sedam sekundi napada za pobjedu. I složili su odličnu akciju za crtu, ali su na našu sreću, pogodili vratnicu i na kraju je svakom pripao po bod.

Hrvatska je tako nastavila niz bez poraza na ovom prvenstvu i sada mirno čeka četvrtfinale. Tu će joj protivnik biti Norveška koja je osvojila 2. mjesto u glavnoj skupini 3, izgubivši susret odluke protiv Danske, 35:29. Četvrtfinale se igra u četvrtak, a naš susret na rasporedu je u 20.30 sati.

IHF U19 SP: GLAVNA SKUPINA 1, 2. KOLO
HRVATSKA – MAĐARSKA 28:28

 

izvor: https://hrs.hr/

Varaždin domaćin prve likovne kolonije „Varaždinski purgar“
Prev Post Varaždin domaćin prve likovne kolonije „Varaždinski purgar“
Najbolja zabava za kraj ljeta, Gdje? Na Špancirfestu!
Next Post Najbolja zabava za kraj ljeta, Gdje? Na Špancirfestu!
Related Posts

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *