“Akordi ljeta”- koncert Ženske vokalne skupine “Erato”

Zelendvor 02.07.2023.

  • 0
  • 173 views

Program proslave Dana Općine Petrijanec obogatit će koncert pod nazivom m „Akordi ljeta“ u organizaciji Ženske vokalne skupine „Erato“ KUD-a Petrijanec. Manifestacija će se održati 2. srpnja 2023. na pozornici na otvorenom, ispred restorana Zelendvor u Zelendvoru s početkom u 18 sati.

Ženska vokalna skupina „Erato“ osnovana je u listopadu 2015.g. i najprije je djelovala kao dio Varaždinske glazbene udruge. Od 2019. godine djeluje kao sekcija Kulturno umjetničkog društva Općine Petrijanec. Sastav skupine čini 5 prvih soprana, 4 druga soprana i 5 alta. Voditeljica sekcije je profesorica Melita Bešvir. Ansambl njeguje a cappella pjevanje, te pjevanje uz instrumentalnu pratnju: klavir ili tamburaški sastav. Na njihovu repertoaru nalaze se djela sakralne i svjetovne glazbe, kajkavske popjevke, narodni napjevi te slobodni stilovi u vidu obrada domaćih pop skladbi te poznatih evergreena. Sudjeluju na raznim manifestacijama: svjetovnim koncertima, vjenčanjima i misama.

Ove godine publika će u Zelendvoru moći uživati u izvedbama domaćih i stranih skladbi u interpretaciji sastava „Erato“. Svojim izvedbama glazbenu večer uveličat će gosti: Tamburaška sekcija KUD-a Petrijanec, ŽVS „Zipka“ KUD-a Novi Marof, Klapa Marof KUD-a Novi Marof te Ženski pjevački zbor „Stellarium“ KUD-a Cestica.

Na propustite priliku ovog vikenda uživati u ljetnoj večeri uz glazbu u pitoresknom Zelendvoru na koncertu „Akordi ljeta“ sa Ženskom vokalnom skupinom „Erato“ i gostima.

25. Špancirfest – veliki jubilej, još veća zabava i najmanje 500 razloga za dolazak
Prev Post 25. Špancirfest – veliki jubilej, još veća zabava i najmanje 500 razloga za dolazak
I ove godine u Općini Maruševec obilježavanje Dana otvorenih vrata udruga
Next Post I ove godine u Općini Maruševec obilježavanje Dana otvorenih vrata udruga
Related Posts

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *