Koncert u kapelici sv. Duha u Varaždinskim Toplicama

Virtuoznost sopranistice Jelene Štefanić i orguljaša Višeslava Jaklina

  • 0
  • 180 views

Atraktivni program koncerta sopranistice Jelene Štefanić i orguljaša Višeslava Jaklina u srijedu, 28. lipnja u kapelicu sv. Duha u Varaždinskim Toplicama privukao je brojnu publiku koja je uživala u čarobnim zvucima orgulja i glasa.
Riječ je o novom projektu uspješne sopranistice Jelene Štefanić, koja je za ovu prigodu pod naslovom -Virtuoznost orgulja i glasa: od križa do uskrsnuća, u suradnji s katedralnim orguljašem Višeslavom Jaklinom osmislila i izvela glazbeni program – od Bacha do Morriconea.
– Poseban je osjećaj pjevati pred domaćom publikom, u mojim Toplicama. Zahvaljujem svima što su sinoć došli na koncert i nadam se da su uživali – rekla je nakon koncerta sopranistica iz Toplica koja je u kapelici nastupila samo par dana nakon uspješne meksičke turneje.
Ova izvrsna operna pjevačica posebno je zahvalila Gradu Varaždinske Toplice koji je prepoznao i podržao ovaj program, a zahvalu je uputila i župniku Sjepanu Mostečaku te svima koji su joj pomogli da ovaj atraktivni program u suradnji s orguljašem varaždinske katedrale Višeslavom Jaklinom održi u Toplicama.
Na ovom malom, ali slatkom koncertu, pravom glazbenom dragulju, ovi vrsni glazbenici izveli su djela Johanna Sebastiana Bacha, Benedetta Marcela, Cesara Francka, Georga Friedricha Händela, Ennia Morriconea i Wolfganga Amadeusa Mozarta, a publika u kojoj su bili i gradonačelnica Dragica Ratković i varaždinski biskup u miru Josip Mrzljak ih je nagradila iskrenim pljeskom.
Za online streaming koncerta u topličkoj kapelici sv. Duha bio je zadužen Marko Pletikosa, stalni suradnik ove izvrsne hrvatske sopranistice.

Sopranistica Jelena Štefanić nakon kraćeg odmora u rodnom gradu putuje u Italiju, a potom će se posvetiti drugom izdanju klasičnog festivala No(c)te(s) koje će u Varaždinskim Toplicama biti održano u rujnu.

9. izdanje Međunarodnog jazz festivala „Fest Jazza“ Koprivnica 7. i 8. srpnja u Koprivnici
Prev Post 9. izdanje Međunarodnog jazz festivala „Fest Jazza“ Koprivnica 7. i 8. srpnja u Koprivnici
Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a
Next Post Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a
Related Posts

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *