Susreti violinista Dora Kukec

  • 0
  • 1,086 views

Susreti violinista Dora Kukec održavaju se u Glazbenoj školi u Varaždinu u sjećanje na prerano preminulu učenicu varaždinske Glazbene škole Doru Kukec. Vikend je bio rezerviran za masterclass predavanja iz violine, a u ponedjeljak i utorak očekuju nas dva koncerta.
U ponedjeljak, 19. lipnja 2023. godine s početkom u 19.00 sati koncert će održati eminentna violinistica, počasna umjetnica Ukrajine, Bogdana Pivnenko, uz klavirsku pratnju pijanista Davida Vukovića. Sjećanje na Doru, matineja violinista na kojoj će se učenicima Glazbene škole u Varaždinu pridružiti učenici Glazbenog učilišta Elly Bašić iz Zagreba, održat će se u utorak, 20. lipnja 2023. s početkom u 12.00 sati.

Bogdana Pivnenko pročelnica je Odsjeka za violinu, profesorica na Nacionalnoj glazbenoj akademiji Čajkovski u Ukrajini, članica njezina akademskog vijeća i profesorica na Kijevskom državnom glazbenom liceju Lysenko. Bogdana Pivnenko nastupala je kao solistica s vodećim ukrajinskim orkestrima i predstavljala ukrajinsku glazbu diljem svijeta, uključujući Philharmonie Berlin, Weill Hall u Carnegie Hallu, Palau de la Musica Catalana, Međunarodni festival mladih i glazbe u Beču (Grand prix), Berliner Festspiele MaerzMusik, Europaisches Klassik Festival, ‘Kyiv Music Fest’, Varšavska jesen, ‘Nostalgija’, Festival na Malti. Redovito sudjeluje u premijernim izvedbama djela suvremenih ukrajinskih skladatelja. Zajedno sa skladateljem predstavila je autorski program ‘Melodije trenutaka’ Valentina Silvetrova. Autorica je i producentica ‘Antologije suvremene ukrajinske glazbe’ 11C (11 CD-a glazbe ukrajinskih skladatelja M. Skoryka, V. Silvestrova, E. Stankovicha, V. Zubytskog, Z. Almashija, I. Shcherbakova, O. Levkoviča).
David Vuković klavir je diplomirao 2021. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Đorđa Stanettija s najvećom pohvalom (summa cum laude), a akademsku godinu 2018./19. proveo je na Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien u Beču u klasi prof. Doris Adam kao stipendista Erasmus+ programa. David kao komorni glazbenik redovito surađuje s različitim instrumentalnim i vokalnim glazbenicima te je ostvario više studijskih snimanja za arhivu HRT-a, a komornim muziciranjem se intenzivno počeo baviti za vrijeme studija, ponajviše kao član sastava Trio Eusebius (uz violinisticu Evu Šulić Brajčić i violončelisticu Tonku Javorović), osnovanog 2017. pod vodstvom prof. Pavla Zajceva, s kojim je ostvario značajan uspjeh pobjedama na natjecanjima Papandopulo, Ferdo Livadić i Darko Lukić, te zapažene nastupe na festivalima poput Dubrovačkih ljetnih igara, Osorskih glazbenih večeri, Samoborske glazbene jeseni, Muzičkog biennala Zagreb, Festivala hrvatske glazbe u Beču, Večeri na Griču, Glazbenih večeri u Sv. Donatu, Korkyra Baroque Festivala, komornog ciklusa Narodnog doma Maribor, Festivala komorne glazbe “Ostinato“ u Omišu, Festivala “BEETHOVENplus” u Zagrebu, Festivala glazbena Rijeka.

Održana Utrka rekreativaca Bombellesovom trasom na kojoj je bilo prijavljeno čak 164 trkača
Prev Post Održana Utrka rekreativaca Bombellesovom trasom na kojoj je bilo prijavljeno čak 164 trkača
Glasni pucanj ove subote izveo je dozapovjednik Zrinske garde iz Čakovca – Nenad Štrek
Next Post Glasni pucanj ove subote izveo je dozapovjednik Zrinske garde iz Čakovca – Nenad Štrek
Related Posts

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *