Ludbreg će biti domaćin Nacionalnog prvenstva u cestovnom biciklizmu

  • 0
  • 1,430 views

Osim što je poznat kao “Centar svijeta”, lijepi, povijesni grad Ludbreg će od 22. do 24. lipnja 2023. postati i centar hrvatskog cestovonog biciklizma jer se u njemu održava Nacionalno prvenstvo u cestovnom biciklizmu.

Ponajbolji hrvatski cestovni biciklisti i biciklistice natjecat će se u dvije discipline: vožnji na kronometar te cestovnoj utrci.

Kronometarska utrka održat će se u četvrtak 22. lipnja 2023. na cestama između mjesta Horvatsko, Poljanec i Slanje u neposrednoj okolici Ludbrega. Cestovna utrka na rasporedu je u subotu 24. lipnja sa startom i ciljem u centru Ludbrega te trasom koja će vozačima donijeti ponešto podravske ravnice, ali i izazova u obliku nekoliko uspona, tzv. hupsera po vinorodnim brežuljcima koji okružuju „centar svijeta“ s južne strane samog grada.

Sva se natjecanja se provode sukladno pravilima UCI-a i HBS-a, a organizator prvenstva je Biciklistički sportski klub “Trail”.

Nacionalno prvenstvo u cestovnom biciklizmu 2023.

Odabir Ludbrega kao domaćina Nacionalnog prvenstva u cestovnom biciklizmu potvrda je smjera u kojem taj grad razvija svoju sportsko-rekreativnu i turističku infrastrukturu i ponudu. Već nekoliko godina Ludbreg sustavno ulaže u kreiranje biciklističkih i cikloturističkih proizvoda, manifestacija i sadržaja, sve kroz brend „Outdoor Ludbreg“ te polako, ali sigurno izrasta u jednu od najzanimljivijih malih izletničkih destinacija za ljubitelje aktivnog turizma. Kako je pritom posebni naglasak stavljen na razvoj biciklističkih i cikloturističkih sadržaja nije čudno to što je Hrvatski biciklistički savez upravo Ludbreg odabrao kao lokaciju tako važnog natjecanja kao što je Nacionalno prvenstvo u cestovnom biciklizmu.

U četvrtak, 15. lipnja 2023. u atriju dvorca Batthyany u Ludbregu održana je i konferencija za novinare na kojoj je Nacionalno prvenstvo predstavljeno, a o njemu su govorili: gradonačelnik grada domaćina Ludbrega, g. Dubravko Bilić, predstavnik organizatora, BSK “Trail”, g. Bruno Radotić, izbornik hrvatske cestovne biciklističke reprezentacije, g. Matija Kvasina, načelnik Policijske postaje Ludbreg, g. Ivica Kokot, direktorica Turističke zajednice područja Centar svijeta, gđa. Petra Međimurec te profesionalni biciklist, g. Antonio Barać.

Glasni pucanj ove subote izveo je dozapovjednik Zrinske garde iz Čakovca – Nenad Štrek
Prev Post Glasni pucanj ove subote izveo je dozapovjednik Zrinske garde iz Čakovca – Nenad Štrek
Održana međuresorna vježba „SIGURNOST 23“
Next Post Održana međuresorna vježba „SIGURNOST 23“
Related Posts

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *