Noć tvrđava / Noć na bašći

  • 0
  • 5,122 views

Projekt FORTITUDE ima za cilj poboljšati kulturno-turističku ponudu u gradovima s utvrđenom baštinom u prekograničnom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, te podići svijest o potencijalu i važnosti valorizacije kulturne baštine kao generatora razvoja kulturnog turizma. Zbog toga je strateški važan cilj projekta i jačanje umrežavanja i suradnje među upraviteljima utvrđene baštine prekograničnom području kroz pokretanje nove zajedničke inicijative – prekogranične kulturne manifestacije pod nazivom Noć tvrđava.

Noć tvrđava prva je kulturno-turistička godišnja manifestacija koja se održava na utvrđenim spomenicima kulturne baštine (tvrđave, utvrde, dvorci…) na području Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine – triju zemalja obuhvaćenih programskim područjem Interrega IPA CBC HR-BA-ME.

Gradski muzej Varaždin i ove godine sudjeluje u međunarodnom regionalnom događanju Noć tvrđava, koje se priređuje u petak, 5. svibnja ove godine. Program u varaždinskom muzeju počinje na Starom gradu u 20 sati, a održava se pod nazivom Noć na Bašći, u okviru koje se za posjetitelje organizira noćna šetnja pod fenjerima kroz bedeme varaždinske utvrde, uz vodstvo kustosa iz GMV-a Davora Kraša.

Manifestacija Noć tvrđava prvi put je održana prošle godine, kad je u njoj sudjelovalo 45 fortifikacija u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a među njima je bio i Gradski muzej Varaždin s programom na Starom gradu.

Koncert Grishe Goryacheva u Glazbenoj školi u Varaždinu
Prev Post Koncert Grishe Goryacheva u Glazbenoj školi u Varaždinu
Svečana proslava Dana vatrogastva i Dana svetog Florijana
Next Post Svečana proslava Dana vatrogastva i Dana svetog Florijana
Related Posts

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *