Iza Varaždinskog topa ove subote članica AK Sloboda – Jana Koščak

  • 0
  • 3,825 views

Ove subote, 06. svibnja 2023. godine iza Varaždinskog topa stajati će najbolje od sporta što, trenutno, Varaždin ima, mlada rekorderka, atletičarka, reprezentativka, članica AK Sloboda – Jana Koščak.
Jana Koščak osvojila je zlatnu medalju u sedmoboju na Euroskom mlađe juniorskom prvenstvu 2022. godine, odažnom u Izraelu. Najbolja je bila na 100 m, u skoku u vis i u skoku u dalj, treća u bacanju kugle, peta na 800 m, deveta na 200 m i u bacanju koplja te sa 6106 bodova postavila najbolji rezultat godine do 18 godina u svijetu i novi državni mlađejuniorski rekord.
U svom prvom seniorskom nastupu u višeboju, u veljači 2023. u petoboju, kao 16-godišnjakinja skupila je 4432 boda i za više od 500 bodova srušila hrvatski seniorski rekord koji je stajao od 2014. godine. Time je postala prva hrvatska atletičarka koja je u petoboju skupila barem 4000 bodova. Na putu do tog rezultata u skoku u dalj je sa 6,34 metra srušila i hrvatski seniorski dvoranski rekord 4432 boda u petoboju je rezultat kakav do tada nije ostvarila nijedna mlađa juniorka u povijesti. Najbolji mlađejuniorski (U-18) rezultat svih vremena u petoboju, s nižim preponama (76,2 cm) i lakšom kuglom (3 kg) u tom trenutku bio je 4414 bodova, postavljen tri godine ranije. Dakle, ona je u seniorskom petoboju, s višim preponama (84 cm) i težom kuglom (4 kg) osvojila više bodova od tog rezultata.
Krajem veljače 2023. na Prvenstvu Hrvatske u višebojima sa 4585 bodova postavila je najbolji rezultat svih vremena u mlađe juniorskom petoboju i srušila prije navedeni rezultat.
A tek joj je 17 (!!!!!) godina.
Sedamnaest godina mlada Jana osvojila je već toliko naslova, trofeja, oborila toliko rekorda, da će otac i trener Patrik morati dozidati nove prostorije za pehare i trofeje. Ponosni smo na naše mlade ljude, upravo one za koje često i nemamo lijepih riječi, ali kad staneš pored Jane moraš se osjećati – malim. Divna pucka, kao osoba, kao sportašica, kao Varaždinka, prijatna, skromna i uvijek vesela. Zato kapa dolje, prije svega NJOJ, a onda i cijeloj obitelji Koščak – svi su u atletici: i sestra Klara, i otac Patrik, i mama Franjica. Kada nam takva mladost stane iza topa – nema sretnijih od Purgara. Naša kuća slavnih dočekala je novu stanarku – dobro nam došla!
I da, ne smijemo zaboraviti: SRETAN I GROMOGLASAN ROĐENDAN, DRAGA JANA!!!

ISTRAŽIVANJE pokazalo – Austrijanci i Česi smatraju da pripadaju Srednjoj Europi, Hrvati i Srbi ne
Prev Post ISTRAŽIVANJE pokazalo – Austrijanci i Česi smatraju da pripadaju Srednjoj Europi, Hrvati i Srbi ne
Koncert Varaždinskog tamburaškog orkestra
Next Post Koncert Varaždinskog tamburaškog orkestra
Related Posts

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *