Predavanje povodom Dana planeta Zemlje “Kelti – suživot s prirodom”

  • 0
  • 5,078 views

U ponedjeljak, 24. travnja 2023., Nova Akropola – kulturna udruga organizira predavanje „KELTI – SUŽIVOT S PRIRODOM“. Predavanje će se održati u prostoru Nove Akropole, na adresi Vladimira Nazora 1 u Varaždinu, s početkom u 20 sati.

Iz predavanja:

Kelti, skupina naroda koja je imala zajedničku jezičnu, umjetničku i kulturnu tradiciju, pojavila se u središnjoj Europi oko 800. g. pr. Kr. i u njoj ostavila neizbrisiv trag. Njihova ostavština svjedoči o načinu života duboko povezanom s ritmovima i zakonima prirode. Za Kelte, ista snaga života oživljava cijelu prirodu, a čovjek, kao dio prirode, treba slijediti njezine ritmove. Proučavajući prirodu, čovjek uči o sebi, ali isto tako okrećući se svojoj nutrini, uči o tajnama prirode.

Kao što čovjek nije samo materijalan, tako ni priroda nije samo ono što je vidljivo. Sve je u prirodi živo, prožeto energijama, nastanjeno vidljivim i nevidljivim bićima. Zato su običaji i svetkovine Kelta pratili cikluse prirode. Smatrali su da je njihova obaveza sudjelovati u održavanju života.

Predavanje se održava povodom Dana planeta Zemlje.

Ulaz na predavanje je besplatan.

Dodatne informacije potražite na www.nova-akropola.hr ili na facebooku NovaAkropolaVarazdin

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković ove subote puca iz topa
Prev Post Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković ove subote puca iz topa
Međunarodna smotra gitarista i koncert Darka Bageskog
Next Post Međunarodna smotra gitarista i koncert Darka Bageskog
Related Posts

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *