Pijanistički koncerti u Glazbenoj školi u Varaždinu

  • 0
  • 6,595 views

Ovog tjedna u Glazbenoj školi u Varaždinu na pijanističkim koncertima predstavit će se talentirani učenici koje tek akademska karijera očekuje, ali i bivša učenica Škole, danas uspješna pijanistica, koja je svoje akademsko obrazovanje nastavila na magisteriju u Švicarskoj.

U okviru projekta „Haydnijada“ Glazbena škola u Varaždinu ugostit će učenike, nastavnike i gudački orkestar Glazbene škole Ferdo Livadić iz Samobora. Na koncertu pod nazivom “Haydnijada” izvodit će se djela Josepha Haydna, a uz učenike Glazbene škole Ferdo Livadić, nastupit će i učenici Glazbene škole u Varaždinu. Koncert će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu s početkom u 19.00 sati.

Već sljedeći dan, u četvrtak 20. travnja 2023. Glazbena škola u Varaždinu ugostit će bivšu učenicu, pijanisticu Doru Petković. Dora je nakon završenog studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Srđana Čaldarevića svoje akademsko obrazovanje nastavila na Musik-Akademie FHNW Basel kod profesora Filippa Gambe.

Tijekom studija osvajala je nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima, a valja istaknuti nagradu Marina Bondarenko na poznatom masterclassu Tel Hai u Izraelu 2018. godine i apsolutnu prvu nagradu na međunarodnom natjecanju “Citta di Palmanova”, Italija, 2019., s osvojenih 99 od 100 mogućih bodova. Akademsku godinu 2017./2018. provela je kao Erasmus+ studentica na Conservatorio Arrigo Boito u Parmi, radeći s profesorom Andreom Padovom, gdje je nastupila kao solistica s Orchestra Regionale dell’Emilia-Romagna. Koncert će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu s početkom u 19.00 sati, a ulaz na koncert je slobodan.

Dan otvorenih vrata na Geotehničkom fakultetu
Prev Post Dan otvorenih vrata na Geotehničkom fakultetu
Koncert Varaždinskog komornog orkestra 23. travnja
Next Post Koncert Varaždinskog komornog orkestra 23. travnja
Related Posts

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *