Novi projekti u općini Breznica

  • 0
  • 7,022 views

Novosti koje dolaze iz Općine Breznica ne tiču se samo planirane izgradnje novog dječjeg vrtića, koji će uz postojeći Vrtić Pčelica u Bisagu moći primiti još 64-tero vrtićkih mališana iz Breznice i okolnih mjesta te zaposliti 11 novih djelatnika, niti izgradnje biciklističke infrastrukture koja će ovoj Općini i okolnim selima donijeti 31 kilometar modernih biciklističkih staza. Općina Breznica osim spomenutog sudjeluje u još pet otvorenih natječaja s ciljem opremanja sportskog igrališta u Breznici, modernizaciji nerazvrstanih cesta i javne rasvjete te uređenja dječjeg igrališta i izgradnje fotonaponske elektrane na postojećem vrtiću u Bisagu.
Iz fondova EU kroz Nacionalni plan za oporavak i otpornost za izgradnju dječjeg vrtića u naselju Breznica već je odobreno 690 tisuća eura od Ministarstva znanosti i obrazovanja, a za izradu projektne dokumentacije za biciklističku infrastrukturu na području Općine Breznica od Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU 295 tisuća eura. Također, na natječaju LAG-a Prizag iz fondova EU kroz Program ruralnog razvoja Općini su odobrene još 32 tisuće eura za projekt opremanja sportskog igrališta u Breznici gdje se planira nabava tribine i izgradnja sjenice.
Osim toga, za modernizaciju nerazvrstanih cesta od Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU zatraženo je 66 tisuća eura, za modernizaciju javne rasvjete od Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine 25 tisuća eura, a za uređenje dječjeg igrališta i okoliša Dječjeg vrtića Pčelica u Bisagu još 20 tisuća eura od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Planirana je i prijava na natječaj za izgradnju fotonaponske elektrane na zgradi Dječjeg vrtića u Bisagu.
– Nakon prijave na natječaj za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti koji je raspisao Središnji državni ured za demografiju i mlade, odobrena su nam i sredstva u iznosu od 29.040 eura za troškove rada vrtića u ovoj pedagoškoj godini – kaže općinski pročelnik Stjepan Šafran. Odluka o dodjeli sredstava je već donijeta, a Ugovor o dodjeli će idući tjedan potpisati općinski načelnik.
Dobra vijest za roditelje djece polaznika vrtića Pčelica u Bisagu svakako je i ta da će biti oslobođeni plaćanja usluge vrtića za mjesec svibanj – zaključio je načelnik Općine Breznica Stjepan Krobot.

Varaždinsko bučino ulje dobilo svoje umjetničko izdanje
Prev Post Varaždinsko bučino ulje dobilo svoje umjetničko izdanje
U prometnoj nesreći u Podrutama ozlijeđena pješakinja, vozač pobjegao
Next Post U prometnoj nesreći u Podrutama ozlijeđena pješakinja, vozač pobjegao
Related Posts

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *