Istekle dokumente već sada zamijenite novima

  • 0
  • 7,079 views

Ponovno podsjećamo građane da s obzirom na najave o skorom proglašenju kraja pandemije COVID-a 19, s ciljem izbjegavanja nepotrebnih gužvi na šalterima za izdavanje osobnih iskaznica, vozačkih dozvola, putovnica i oružanih listova, obavještavamo građane kojima su istekli dokumenti za vrijeme COVID-a 19, da na vrijeme pristupe u Odjel za upravne poslove, kao i policijske postaje Ivanec, Novi Marof i Ludbreg i zamjene svoje dokumente.
Izmjenama Zakona o osobnoj iskaznici, Zakona o putnim ispravama hrvatskih državljana, Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana u travnju 2020., osobne iskaznice, vozačke dozvole, putovnice i oružni listovi čiji je rok važenja isticao za vrijeme pandemije proglašeni su važećima najdulje 30 dana od dana proglašenja prestanka pandemije. Drugim riječima, kada se u RH proglasi kraj pandemije COVID-a 19, građani će istekle isprave morati zamijeniti novima u roku od 30 dana.
Podsjećamo građane da u Odjelu za upravne poslove na adresi Augusta Cesarca 18, Varaždin, termin mogu dobiti putem aplikacije redomat.mup.hr i izbjeći nepotrebno čekanje na red, dok za izradu dokumenta u policijskim postajama Ivanec, Novi Marof i Ludbreg trebaju doći osobno. Izradu dokumenta nije moguće platiti gotovinom već karticom na POS uređajima ili uplatnicom na FINI ili banci.

Najava moto susreta policijskih službenika motociklista i motoudruga s područja varaždinske županije
Prev Post Najava moto susreta policijskih službenika motociklista i motoudruga s područja varaždinske županije
Projekti iz cijele Varaždinske županije stigli na javni poziv za sredstva Zaklade za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael
Next Post Projekti iz cijele Varaždinske županije stigli na javni poziv za sredstva Zaklade za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael
Related Posts

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *