Pojačani nadzor prometa tijekom vikenda

I ovog vikenda, na svim dionicama cesta na području Policijske uprave varaždinske, policijski će službenici pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.
Tom prilikom provodit će se mjere i radnje u cilju sprječavanja prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.
S obzirom na povoljne vremenske uvjete, skrećemo pozornost na sve veći broj motorista na našim prometnicama. Stoga apeliramo na vozače mopeda i motocikala da poštuju prometne propise te način vožnje prilagode uvjetima i stanju na cesti. Ostale sudionike u prometu molimo da vode računa o njihovoj prisutnosti i sigurnosti u prometu.
Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojaseva i drugih.
Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji.

leave a reply