FOI organizira interaktivni koncert na daljinu i humanitarni turnir u videoigrama za svoje studente pogođene potresom

Suosjećajući sa svim građanima sa područja Sisačko-moslavačke županije koji su pretrpjeli utjecaj i štetu nedavnih razornih potresa, Fakultet organizacije i informatike i Studentski zbor Fakulteta organizacije i informatike aktivni su  u organizaciji izravne pomoći za nešto malo manje od 200 svojih pogođenih kolega i studenata.  

Iako je odmah nakon potresa, krajem 2020. godine Studentski zbor, uz potporu Uprave FOI-ja, kontaktirao svaku studenticu i studenta s pogođenih područja te na temelju njihovih potreba nastojao osigurati pomoć i potporu, FOI i studenti, dodatnim inicijativama nastoje osigurati podršku i sredstva svojim pogođenim kolegama, suradnicima i prijateljima.  

Tako će, na inicijativu Studentskog zbora bit će održan interaktivni koncert na daljinu, a s ciljem prikupljanja dodatnih sredstava za pomoć pogođenim studentima Fakulteta organizacije i informatike. Koncert će se održati u petak,  15. siječnja 2021. s početkom u 19 sati preko Twitch kanala- https://www.twitch.tv/spoonman777, gdje će biti dostupne i sve informacije o mogućnosti doniranja novčanih sredstava. Organizator i izvođač koncerta je doc. dr. sc. Mladen Konecki sa Fakulteta organizacije i informatike, a na događaju će sudjelovati i student kiparstva Luka Pacek čiju će izradu skulpture u glini sudionici moći pratiti online tijekom koncerta. 

Studentski zbor FOI-ja najavljuje i Humanitarni turnir u videoigrama koji će se održati preko sustava Battlefy i  Discord platforme za komuniciranje među igračima. Kotizacija za turnir je 15,00 kuna po igraču za svaku igru, a sve uplate idu direktno na poseban humanitarni račun otvoren za pomoć studentima pogođenima potresima. Igrači turnira moći će se natjecati u 5 videoigara: League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, Rocket League, Hearthstone, FIFA2020. Pozivaju se igrači da se za više informacija i sudjelovanje prijave na adresu Studentskog zbora FOI-ja: stud_zbor@foi.hr. Humanitarni turnir u videoigrama bit će organiziran u zadnjem tjednu mjeseca siječnja.  

Svjestan svih poteškoća s kojima se pogođeni studenti suočavaju u izvršavanju studentskih obaveza Fakultet organizacije i informatike prihvatio je svoju važnu društvenu odgovornost i donio odluko promjeni organizacije nastave, kolokvija i ispita za sve studente s prebivalištem u Sisačko-moslavačkoj županiji. Tom je odlukom studentima omogućen neometani nastavak studiranja uz upis predmeta ljetnog semestra i prolongiranje obveza na predmetima zimskog semestra, te ispita i kolokvija uz dodatne rokove. Također, donesena je i odluka o smanjenju školarine.  Osobno, djelatnici i studenti FOI-ja prikupili su i financijska sredstva koja će se podijeliti studentima koji su u potresima izgubili svoje obiteljske domove, a FOI je izdvojio i dodatna financijska sredstva kako bi pogođenim studentima kupio računala s ciljem njihovog što bržeg i lakšeg uključivanja u nastavu i povratku studentskim aktivnostima.  

Iznimno važno, FOI Psihološko savjetovanje na daljinu, pod stručnim psihološkim vodstvom prof. dr. sc. Violete Vidaček-Hainš, i dalje je dostupno svim studentima Fakulteta organizacije i informatike, za podršku i razgovor o novonastalim uvjetima, emocijama i kvalitetnim načinima suočavanja s postojećom situacijom.  

Nadajući se da svojim inicijativama barem dijelom olakšavamo svakodnevno funkcioniranje naših pogođenih kolega i studenata, pozivamo sve studente da se obrate sa svim dodatnim idejama i potrebama te sve naše partnere i suradnike na dodatnu donaciju usluga i sredstava za naše studente 

 

KONTAKT: 

leave a reply