Božićni koncert Glazbene škole u Varaždinu

Glazbena škola u Varaždinu, već tradicionalno, svake godine završava kalendarsku godinu Božićnim koncertom učenika škole. S obzirom na postojeću situaciju, ove godine ćemo Božić dočekati u drugačijim okolnostima, a ovogodišnji božićni koncert imat ćete prilike vidjeti u novom formatu.
U vrijeme kada su uvedene restrikcijske mjere u državi, mnoge su se kulturne manifestacije ponovno otkazale ili odgodile. Učenici Glazbene škole u Varaždinu, koji su tijekom svog školovanja naviknuti na redovita nastupanja na koncertima i produkcijama, ove su godine ipak ostali uskraćeni za taj dio svog umjetničkog izražaja. Ipak, vrijedni su učenici i nastavnici prepoznali priliku koju pružaju medijski alati te su odlučili pomoću njih pokazati što su kroz ovo vrijeme naučili. Ove godine imat ćete prilike uživati u online božićnoj produkciji učenika varaždinske Glazbene škole. Zajedno sa svojim božićnim video uradcima, u produkciji će sudjelovati učenici svih odjela Glazbene škole u Varaždinu. Svi su nam oni, od onih najmlađih koji pohađaju predškolske programe pa do maturanata, još jednom pokazali koliko su kreativni i u ovoj situaciji koja ih je na jedno duže razdoblje odvojila od svega na što su ranije bili naučeni.
Kako nam je ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić istaknuo, zbog trenutne epidemiološke situacije morali su odgoditi mnoge projekte koje su planirali realizirati ove godine, ali su zato odlučili dati priliku nekim novim idejama i projektima koji su se tokom ovog perioda javili. „Iznimno mi je drago da se rodila ideja Božićnog online koncerta te što su učenici i nastavnici Glazbene škole u Varaždinu odlučili sudjelovati u ovako velikom broju, napomenuo je ravnatelj Matačić, te dodao kako je ponosan da su se projektu pridružili i dugogodišnji suradnici i prijatelji Glazbene škole u Varaždinu koji su bili dio nekih od najznačajnijih projekata škole.“ Tako ćete uz mlade i talentirane učenike Glazbene škole u Varaždinu imati prilike čuti i prigodne pozdrave poznatog skladatelja i pijanista Zvjezdana Ružića, glumice Barbare Rocco, ravnateljice mariborskog Konservatorija za glasbo in balet kao i ravnatelja Glazbene škole Ravensburg iz Njemačke, ali i nekih bivših zaposlenika Škole.
Koncert će se emitirati na Facebook stranicama Glazbene škole u Varaždinu i Magic Neta, kao i na YouTube stranici Škole. Sve vas srdačno pozivamo da se priključite online Božićnom koncertu na sam Badnjak, u četvrtak, 24. prosinca 2020. godine s početkom u 12,00 sati i podržite vrijedne učenike i njihove nastavnike i nikako nemojte propustiti ovaj izvanredan događaj.

leave a reply